Márk

Hídlap

Balassa emléknapok Esztergomban – Fotók

Több napos rendezvénysorozattal emlékeznek Balassa Bálint halálának évfordulójára Esztergomban. A városban kulturális programokkal tisztelegnek a 423 évvel ezelőtt elhunyt költő előtt. Pénteken szavalóversenyt és rendhagyó történelmi órát tartottak diákoknak.

Több mint egy évtizede szervezik már meg Esztergomban a Balassa vers- és prózamondó versenyt, amelyen idén is szép számmal vettek részt a térség iskoláinak növendékei. A versenyt követően a Várhegy lábánál lévő Balassa-szobornál helyezték el az emlékezés koszorúit a jelenlévők.

A nap egyik fő eseménye a Balassa emléktáblánál volt, ahol egy majdnem háromszázötven fős gyermekkórus énekelt.

Május 27-én, szombaton a Keresztény Múzeum ad helyet a II. Országos Balassa Bálint Diákvetélkedő eredményhirdetésének. Június 3-án pedig a Kecskés Együttes közreműködésével az Esztergomi Várszínházban tartanak régi zenei-irodalmi emlékműsort a reneszánsz költő, végvári katona és a kortársak irodalmi- és zeneműveiből.

  • Nyáron újítják fel a csolnoki utat

    Legkorábban nyáron kezdődhet el az 1106-os számú, Dorogot Únnyal és Tinnyével összekötő út csolnoki szakaszának felújítása. A Magyar Közút Nonprofit Kft. Kommunikációs osztályától megtudtuk, hogy a projekt részeként az útburkolat mellett a vízelvezető árokrendszer is megújulhat.

    Hídlap
  • Feltárták a csőtörést az Imaház utcában

    Teljes útzár mellett kezdték meg kedden reggel az ÉDV. Zrt. szakemberei az esztergomi Imaház utcai csőtörés feltárását. A munkálatok ideje alatt – vagyis kedd reggeltől szerda estig – a járművezetők a Kölcsey Ferenc utca, valamint Bánomi áttörés felől érkezők sem tudnak behajtani az utcába.

    Hídlap
Advertisements