Vilmos

Hídlap

Fenyegetés és zsarolás Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 31 éves férfivel szemben.

A sértett férfi építési munkákkal foglalkozott, és egy régi istálló felújítása során került kapcsolatba az elkövetővel. A sértett és az elkövető között született egy megállapodás, amiről az elkövető egyik ismerőse – ismeretlen körülmények között – tudomást szerzett. Az elkövető azt hitte, a sértett fecsegett, ezért dühös lett rá, továbbá úgy gondolta, mivel a „hírnevén csorba esett”, őt a sértettnek kártalanítania kell.

A férfi ennek megfelelően, 2017. június 9. napján, az esti órákban Esztergomban találkozott a sértettel, akivel a fentieket közölte, majd tőle 500.000 forintot követelt, illetőleg megfenyegette azzal, ha nem fizet, akkor elássa, de előtte megveri. A sértett nagyon félt a zsarolótól, ezért a bántalmazás elkerülése érdekében fizetni akart. Mivel nem volt elegendő pénze, a nagymamájától kért kölcsön 30.000 forintot, és ezt, valamint további 70.000 forintot, összesen 100.000 forintot átadott a férfinak. Az elkövető azonban felszólította a sértettet, hogy a maradék pénzt is fizesse meg egy héten belül, ellenkező esetben nagyon rosszul fog járni.

A megrémült és megfenyegetett sértett azonban nem fizetett többet, hanem még aznap feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A zsaroló büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap