Szilárda

Hídlap

Fenyegetés és zsarolás Esztergomban

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő 31 éves férfivel szemben.

A sértett férfi építési munkákkal foglalkozott, és egy régi istálló felújítása során került kapcsolatba az elkövetővel. A sértett és az elkövető között született egy megállapodás, amiről az elkövető egyik ismerőse – ismeretlen körülmények között – tudomást szerzett. Az elkövető azt hitte, a sértett fecsegett, ezért dühös lett rá, továbbá úgy gondolta, mivel a „hírnevén csorba esett”, őt a sértettnek kártalanítania kell.

A férfi ennek megfelelően, 2017. június 9. napján, az esti órákban Esztergomban találkozott a sértettel, akivel a fentieket közölte, majd tőle 500.000 forintot követelt, illetőleg megfenyegette azzal, ha nem fizet, akkor elássa, de előtte megveri. A sértett nagyon félt a zsarolótól, ezért a bántalmazás elkerülése érdekében fizetni akart. Mivel nem volt elegendő pénze, a nagymamájától kért kölcsön 30.000 forintot, és ezt, valamint további 70.000 forintot, összesen 100.000 forintot átadott a férfinak. Az elkövető azonban felszólította a sértettet, hogy a maradék pénzt is fizesse meg egy héten belül, ellenkező esetben nagyon rosszul fog járni.

A megrémült és megfenyegetett sértett azonban nem fizetett többet, hanem még aznap feljelentést tett a rendőrségen.

A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A zsaroló büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap