Sára, Márió

Hídlap

Esztergomi polgárőr mentett életet

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület állományába tartozó Bende Jenő polgárőr hatékony munkájával, odafigyelésével, gyors, önálló helyzetfelismerésével megmentette egy tehetetlen beteg életét – áll a polgárőrség közleményében.

Bende Jenő november 29-én Pilismarótról tartott Esztergomba, amikor észrevette, hogy egy kivilágítatlan jármű áll az út szélén, ami ráadásul nem párhuzamosan áll az úttesttel, hanem hátuljával kifelé. A polgárőr odament és látta, hogy egy idősebb férfi szorul segítségre, rosszul lett. Bende Jenő mentőt hívott és a helyszínen megvárta a segítséget.

A beteg hozzátartozói megköszönték a polgárőrség, benne Bende Jenő munkáját.

Bodrogai Tibor, a helyi polgárőrség vezetője azt mondta: cselekedete példa lehet mások számára is, hogy a közúton jobban figyeljünk oda az ott közlekedőkre, a valami okból elakadt járművekre.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap