Beáta, Izolda

Hídlap

Esztergomi polgárőr mentett életet

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület állományába tartozó Bende Jenő polgárőr hatékony munkájával, odafigyelésével, gyors, önálló helyzetfelismerésével megmentette egy tehetetlen beteg életét – áll a polgárőrség közleményében.

Bende Jenő november 29-én Pilismarótról tartott Esztergomba, amikor észrevette, hogy egy kivilágítatlan jármű áll az út szélén, ami ráadásul nem párhuzamosan áll az úttesttel, hanem hátuljával kifelé. A polgárőr odament és látta, hogy egy idősebb férfi szorul segítségre, rosszul lett. Bende Jenő mentőt hívott és a helyszínen megvárta a segítséget.

A beteg hozzátartozói megköszönték a polgárőrség, benne Bende Jenő munkáját.

Bodrogai Tibor, a helyi polgárőrség vezetője azt mondta: cselekedete példa lehet mások számára is, hogy a közúton jobban figyeljünk oda az ott közlekedőkre, a valami okból elakadt járművekre.

  • Felújították az idősek otthonát Nyergesújfalun

    Új pihenőhelyiséget, akadálymentes parkolót és mosdót alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat és energetikailag korszerűsítették a Nyergesújfalui Szent Mihály Idősotthon épületét. Mindez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg, mintegy 40 millió forintból.

    Hídlap
  • Több utat is felújítottak Szobon

    Hat utca felújítására került sor az elmúlt hetekben Szobon. Az önkormányzat 86 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán belterületi útjainak rendbetételére. Az utak hivatalos átadóját szerdán tartották a Meggyfa utcában.

    Hídlap