Dezső

Hídlap

Esztergomi polgárőr mentett életet

Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület állományába tartozó Bende Jenő polgárőr hatékony munkájával, odafigyelésével, gyors, önálló helyzetfelismerésével megmentette egy tehetetlen beteg életét – áll a polgárőrség közleményében.

Bende Jenő november 29-én Pilismarótról tartott Esztergomba, amikor észrevette, hogy egy kivilágítatlan jármű áll az út szélén, ami ráadásul nem párhuzamosan áll az úttesttel, hanem hátuljával kifelé. A polgárőr odament és látta, hogy egy idősebb férfi szorul segítségre, rosszul lett. Bende Jenő mentőt hívott és a helyszínen megvárta a segítséget.

A beteg hozzátartozói megköszönték a polgárőrség, benne Bende Jenő munkáját.

Bodrogai Tibor, a helyi polgárőrség vezetője azt mondta: cselekedete példa lehet mások számára is, hogy a közúton jobban figyeljünk oda az ott közlekedőkre, a valami okból elakadt járművekre.

  • Sportágak mutatkoznak be Esztergomban

    Május 27-én vasárnap, 10:00 és 17:00 óra között mindenkit szeretettel vár az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, a “Védőháló az esztergomi családokért” projekt részeként megvalósuló ingyenes programokra. A rendezvényre a Gyermeknap keretében az Esztergomi Rugby Club Hotelben kerül sor.

    Hídlap
  • Értékes eszközcsomag az esztergomi kórháznak

    Több mint 250 ezer forint értékű, a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Gyermeksürgősségi Osztálya az Atmedia Kft. jóvoltából.

    Hídlap