Szilárda

Hídlap

Új állomásához érkezett Esztergomban a duális képzés

Tanműhely bemutató kapcsán találkozott a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az intézmény vezetése, a TE Connectivity, esztergomi vállalat több irányítója és szakreferense valamint Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató helyettese.

Az eseményen a résztvevők a duális szakképzésről szóló együttműködés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeiről, fejleményeiről egyeztettek. A megbeszélésen többek között a mára hiányszakmává vált szerszámkészítő gépi forgácsoló szakma, TE Connectivity-vel közös oktatásáról volt szó, illetve az eseményen résztvevők, valamint a helyi sajtó munkatársai megtekintették a TE Connectivity-től a Géza iskolába átköltöztetett tanműhelyt.

A vállalat az oktatási intézménytől bérli a műhelyhez szükséges helyiségeket, a gépeket, felszereléseket ő adja a tanulók képzéséhez. A vállalat és az iskola együttműködésének célja, hogy a TE Connectivity-nél felmerülő szakemberhiány pótlását a duális képzéssel oldják meg.

Kovács Tamás, az intézmény igazgatója hozzátette: céljuk, hogy az ipari park több szereplőjével is hasonló együttműködési megállapodást kössenek, ennek érdekében jelenleg is zajlanak egyeztetések az iskola és a vállalatok között.

Városháza

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap