Gyárfás

Hídlap

Új állomásához érkezett Esztergomban a duális képzés

Tanműhely bemutató kapcsán találkozott a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az intézmény vezetése, a TE Connectivity, esztergomi vállalat több irányítója és szakreferense valamint Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató helyettese.

Az eseményen a résztvevők a duális szakképzésről szóló együttműködés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeiről, fejleményeiről egyeztettek. A megbeszélésen többek között a mára hiányszakmává vált szerszámkészítő gépi forgácsoló szakma, TE Connectivity-vel közös oktatásáról volt szó, illetve az eseményen résztvevők, valamint a helyi sajtó munkatársai megtekintették a TE Connectivity-től a Géza iskolába átköltöztetett tanműhelyt.

A vállalat az oktatási intézménytől bérli a műhelyhez szükséges helyiségeket, a gépeket, felszereléseket ő adja a tanulók képzéséhez. A vállalat és az iskola együttműködésének célja, hogy a TE Connectivity-nél felmerülő szakemberhiány pótlását a duális képzéssel oldják meg.

Kovács Tamás, az intézmény igazgatója hozzátette: céljuk, hogy az ipari park több szereplőjével is hasonló együttműködési megállapodást kössenek, ennek érdekében jelenleg is zajlanak egyeztetések az iskola és a vállalatok között.

Városháza

  • Elindult a regisztráció az Online Számla rendszerben

    A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben.

    Hídlap
  • A Motorosk is lehetnek Angyalok

    Idén negyedik alkalommal szervezik meg a június 23-án, „A Motorosok is lehetnek Angyalok” jótékonysági motoros felvonulást. A rendezvény mottója utal a jótékonysági és adománygyűjtő szándékra, hiszen a motorosokat szólítják meg, és kérik, hogy “bújjanak angyalbőrbe” és adományukkal támogassák az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat.

    Hídlap