Beáta, Izolda

Hídlap

Új állomásához érkezett Esztergomban a duális képzés

Tanműhely bemutató kapcsán találkozott a Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az intézmény vezetése, a TE Connectivity, esztergomi vállalat több irányítója és szakreferense valamint Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató helyettese.

Az eseményen a résztvevők a duális szakképzésről szóló együttműködés jelenlegi és jövőbeni lehetőségeiről, fejleményeiről egyeztettek. A megbeszélésen többek között a mára hiányszakmává vált szerszámkészítő gépi forgácsoló szakma, TE Connectivity-vel közös oktatásáról volt szó, illetve az eseményen résztvevők, valamint a helyi sajtó munkatársai megtekintették a TE Connectivity-től a Géza iskolába átköltöztetett tanműhelyt.

A vállalat az oktatási intézménytől bérli a műhelyhez szükséges helyiségeket, a gépeket, felszereléseket ő adja a tanulók képzéséhez. A vállalat és az iskola együttműködésének célja, hogy a TE Connectivity-nél felmerülő szakemberhiány pótlását a duális képzéssel oldják meg.

Kovács Tamás, az intézmény igazgatója hozzátette: céljuk, hogy az ipari park több szereplőjével is hasonló együttműködési megállapodást kössenek, ennek érdekében jelenleg is zajlanak egyeztetések az iskola és a vállalatok között.

Városháza

  • Felújították az idősek otthonát Nyergesújfalun

    Új pihenőhelyiséget, akadálymentes parkolót és mosdót alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat és energetikailag korszerűsítették a Nyergesújfalui Szent Mihály Idősotthon épületét. Mindez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg, mintegy 40 millió forintból.

    Hídlap
  • Több utat is felújítottak Szobon

    Hat utca felújítására került sor az elmúlt hetekben Szobon. Az önkormányzat 86 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán belterületi útjainak rendbetételére. Az utak hivatalos átadóját szerdán tartották a Meggyfa utcában.

    Hídlap