Gyárfás

Hídlap

Ennyiért kaphat Esztergomban fenyőfát

Aki időben szeretné megvásárolni a fenyőfáját karácsonyra, már megteheti akár Esztergomban is. Tettünk egy kört a városban és megnéztük, hogy átlagosan mennyiért tudják beszerezni idén őket és melyik a legnépszerűbb fajta ebben az évben.

A megkérdezett árusok többsége azt mondta, hogy idén a normand és a lucfenyő a legkeresettebb, de még mindig, mint minden évben az előbbit vásárolják meg a legtöbben. Ha a méreteket nézzük, akkor az egy és másfél méter közötti fákat keresik a legjobban.

Esztergom belvárosában idén is a lucfenyő a legolcsóbb, ennek méterét átlagosan 2000-2500 forintért árulják. Az ezüstfenyő 3000-4000 forint, a normandot pedig meg lehet vásárolni 4000 és 6000 forintos méteráron is.

Az itthon kapható legkeresettebb fajták közül a lucfenyő a legérzékenyebb a hirtelen hőmérsékletváltozásra. A szakemberek azt mondják, érdemes csak karácsonykor bevinni a lakásba, mert nagyon gyorsan ledobálja a leveleit. Mivel a levelein keresztül könnyebben felveszi a nedvességet, mielőtt a szobába visszük, érdemes a lombozatát átnedvesíteni, vízzel lepermetezni.

Ajánlják még azt is, hogy vásárlás után a fát állítsuk egy vödör vízbe, amibe cukrot is teszünk.

Az árusok azt mondják, a 2017-es fák sokkal szebbek, mint a tavalyiak, a nekik kedvező időjárásnak köszönhetően.

  • Elindult a regisztráció az Online Számla rendszerben

    A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben.

    Hídlap
  • A Motorosk is lehetnek Angyalok

    Idén negyedik alkalommal szervezik meg a június 23-án, „A Motorosok is lehetnek Angyalok” jótékonysági motoros felvonulást. A rendezvény mottója utal a jótékonysági és adománygyűjtő szándékra, hiszen a motorosokat szólítják meg, és kérik, hogy “bújjanak angyalbőrbe” és adományukkal támogassák az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat.

    Hídlap