Szilárda

Hídlap

Ennyiért kaphat Esztergomban fenyőfát

Aki időben szeretné megvásárolni a fenyőfáját karácsonyra, már megteheti akár Esztergomban is. Tettünk egy kört a városban és megnéztük, hogy átlagosan mennyiért tudják beszerezni idén őket és melyik a legnépszerűbb fajta ebben az évben.

A megkérdezett árusok többsége azt mondta, hogy idén a normand és a lucfenyő a legkeresettebb, de még mindig, mint minden évben az előbbit vásárolják meg a legtöbben. Ha a méreteket nézzük, akkor az egy és másfél méter közötti fákat keresik a legjobban.

Esztergom belvárosában idén is a lucfenyő a legolcsóbb, ennek méterét átlagosan 2000-2500 forintért árulják. Az ezüstfenyő 3000-4000 forint, a normandot pedig meg lehet vásárolni 4000 és 6000 forintos méteráron is.

Az itthon kapható legkeresettebb fajták közül a lucfenyő a legérzékenyebb a hirtelen hőmérsékletváltozásra. A szakemberek azt mondják, érdemes csak karácsonykor bevinni a lakásba, mert nagyon gyorsan ledobálja a leveleit. Mivel a levelein keresztül könnyebben felveszi a nedvességet, mielőtt a szobába visszük, érdemes a lombozatát átnedvesíteni, vízzel lepermetezni.

Ajánlják még azt is, hogy vásárlás után a fát állítsuk egy vödör vízbe, amibe cukrot is teszünk.

Az árusok azt mondják, a 2017-es fák sokkal szebbek, mint a tavalyiak, a nekik kedvező időjárásnak köszönhetően.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap