Sára, Márió

Hídlap

Sérelmezte az előzést, ezért viperával vett elégtételt egy leányvári férfi

Az Esztergomi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat a 34 éves leányvári férfival szemben.

Az elkövető 2017. október 31. napján, 11 órakor Leányvár után a 10-es főúton az előtte haladó lassú jármű előzésébe kezdett, azonban nem vette észre, hogy közben a mögötte közlekedő férfi – a későbbi sértett – szintén előzött. Ennek során a gépkocsik külső visszapillantó tükrei összeértek és megsérültek, ezért mindketten félreálltak.

A férfi dühös és indulatos lett, odament a sértett gépkocsijához és azt ordította, hogy szálljon ki, de a sértett a kocsiban maradt. A férfi egy viperával rávágott a sértett gépkocsijának szélvédőjére, a motorház tetejére, és a jobb oldali visszapillantó tükrére, közben trágár szavakat használva kiabált. A férfi továbbá tenyérrel ütötte a sértett gépkocsijának vezető ülésnél lévő ablakát, és rángatta az ajtaját. A férfit a sértett gépkocsija mellett álló édesapja próbálta megfékezni.

A sértett 8 éves kisfia a férfi agresszív fellépésétől nagyon megijedt és sírt.
A férfi a gépkocsiban 156.028 forint kárt okozott.

A férfi cselekménye olyan kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A garázda férfi büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság dönt.

A férfi cselekményét egy gépkocsi fedélzeti kamerája rögzítette.

VIDEÓ

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap