Sára, Márió

Hídlap

Gyerekek raboltak Esztergomban

A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a 14 éves fiatalkorúval szemben.

Az elkövető, és a 11 éves fiú barátok. A fiúk elhatározták, hogy meglátogatják egy ismerősüket Esztergomban, ezért a fiatalkorú fiú a gyermekotthonból, barátja pedig otthonából elszökött, majd Esztergomba utaztak. Mivel pénzük nem volt, ezért mindketten nagyon éhesek voltak, az utcákon csavarogva kéregetéssel próbáltak pénzt szerezni.

A barátok 2017. május 1. napján, az egyik esztergomi játszótéren észrevették a kutyáját egyedül sétáltató 9 éves kisfiút. A fiatalkorú felszólította a barátját, hogy a számukra teljesen ismeretlen gyermeket pofozza meg. A fiú odament a kisfiúhoz azzal az ürüggyel, hogy a kutyáját megsimogassa, majd a fiatalabb és gyengébb fizikumú sértettet két kézzel a mellkasánál meglökve a földre teperte, a térdével kétszer állon rúgta, arcát háromszor ököllel megütötte. Mindezt látták a játszótéren tartózkodó fiatalok, akik a megvert kisfiú védelmére keltek, ezért az elkövető és verekedő barátja elszaladt.

A bántalmazás nem okozott látható sérülést a kisfiún, de alkalmas volt arra, hogy a többiekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Nem sokkal később a fiatalkorú és gyermekkorú társa az utcában egy asszony mellé álltak. A gyermekkorú felszólította őt, hogy adja át a nála lévő pénzt, majd ennek nyomatékosítására elővette a nála lévő 5 cm pengehosszúságú bicskát, azt a sértett felé tartotta, miközben megismételte a pénz követelését. A fiatalkorú tettes szintén felszólította a sértettet a pénz átadására.

A fiatalok együttes fellépése, fenyegető magatartása a sértettben komoly félelmet keltett. A sértett pénzt végül azért nem adott át, mert közeledett feléjük két járókelő, akiket a fiatalkorú észrevett, ezért kikapta társa kezéből a bicskát és elfutottak.

A megrémült asszony azonnal értesítette a rendőrséget, akik kis idő elteltével a fiúkat elfogták.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
A fotó illusztráció, forrás: ziarulderoman.ro

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap