László

Hídlap

A nosztrai börtön lakói készítettek karácsonyi ajándékot a sérülteknek és az időseknek

A Márianosztrai Fegyház és Börtön és a fogvatartottakat foglalkoztató Nostra Kft. rabmunkával előállított adományokat adott át csütörtökön a szobi kistérség több szociális intézményének. Ipolytölgyesen a Szent Erzsébet otthont, Szobon pedig az idősek otthona lakóit lepték meg karácsonyi ajándékokkal.

Hirdetések

A Márianosztrai Fegyház és Börtön több éve jó kapcsolatot ápol az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonnal. Az elmúlt években több alkalommal adtak adventi műsort a fogvatartottak az ott élő, sérült fiataloknak. Idén egyfajta jóvátétel keretein belül egy speciális játékot készítettek el a lakóknak, amelyet Tóth Gábor bv. ezredes intézetparancsnok adott át karácsony előtt.

A Márianosztrai Fegyház és Börtönnel együttműködő, fogvatartottak munkáltatása céljából alapított állami tulajdonú gazdasági társaság, a NOSTRA Kft. szintén csatlakozott a büntetés-végrehajtás által meghirdetett országos adventi adományozó akcióhoz.

Mivel a társaság fő profilja a fa- és papíripari bérmunka, ezért a kistérség szociális intézményeinek tud felajánlani egészségügyi papírtermékeket (wc-papírt, papír zsebkendőt). Az adományból a térségben két intézmény részesült: a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona Ipolytölgyesen, illetve Szobon a „Gondoskodás Összefogással” kistérségi intézmény.

Az adományt a társaság ügyvezető igazgatója, Frank Tibor ny. bv. vezérőrnagy adta át az érintett intézmények vezetőinek.

Hirdetések
  • Tűzoltók hozták le a Zebegénynél megsérült túrázót

    Kirándulás közben megsérült turista lementéséhez kérték a katasztrófavédelem segítségét csütörtökön délután Zebegény feletti hegyekben – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A kirándulót a terepviszonyok miatt csak gyalogosan lehetett megközelíteni.

    Hídlap
  • Zöldfelületet fejlesztettek Párkányban

    Párkány városa a SLOVNAFT, a. s. és az Ekopolis Alapítvány által meghirdetett Zöld oázisok program 14. évfolyama keretén belül valósította meg a „Zöldet a központba, életet a városba” elnevezésű pályázatát – olvasható a felvidéki város honlapján.

    Hídlap