Vilma

Hídlap

A nosztrai börtön lakói készítettek karácsonyi ajándékot a sérülteknek és az időseknek

A Márianosztrai Fegyház és Börtön és a fogvatartottakat foglalkoztató Nostra Kft. rabmunkával előállított adományokat adott át csütörtökön a szobi kistérség több szociális intézményének. Ipolytölgyesen a Szent Erzsébet otthont, Szobon pedig az idősek otthona lakóit lepték meg karácsonyi ajándékokkal.

A Márianosztrai Fegyház és Börtön több éve jó kapcsolatot ápol az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthonnal. Az elmúlt években több alkalommal adtak adventi műsort a fogvatartottak az ott élő, sérült fiataloknak. Idén egyfajta jóvátétel keretein belül egy speciális játékot készítettek el a lakóknak, amelyet Tóth Gábor bv. ezredes intézetparancsnok adott át karácsony előtt.

A Márianosztrai Fegyház és Börtönnel együttműködő, fogvatartottak munkáltatása céljából alapított állami tulajdonú gazdasági társaság, a NOSTRA Kft. szintén csatlakozott a büntetés-végrehajtás által meghirdetett országos adventi adományozó akcióhoz.

Mivel a társaság fő profilja a fa- és papíripari bérmunka, ezért a kistérség szociális intézményeinek tud felajánlani egészségügyi papírtermékeket (wc-papírt, papír zsebkendőt). Az adományból a térségben két intézmény részesült: a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Erzsébet Otthona Ipolytölgyesen, illetve Szobon a „Gondoskodás Összefogással” kistérségi intézmény.

Az adományt a társaság ügyvezető igazgatója, Frank Tibor ny. bv. vezérőrnagy adta át az érintett intézmények vezetőinek.

  • Eltiltás alatt, forgalomból kivont kocsival közlekedett a sárisápi férfi

    Forgalomból kivont, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező gépjárművel közlekedett az a sárisápi sofőr, akit december 4-én a község főútján igazoltattak a Dorogi Rendőrkapitányság járőrei. Az okmányok ellenőrzése során az is kiderült, hogy a sofőrnek nincs jogosítványa, mivel korábban eltiltották a vezetéstől.

    Hídlap
  • Koncerttel avatták fel a csolnoki szabadtéri színpadot

    A Csolnoki Német Nemzetiségi Vegyeskórus, valamint a Sonia és a Blues and roll koncertjével avatták fel a csolnoki Szent János parkban épített szabadtéri színpadot. Az építmény megjelenésében hasonlít az Ulmer Schachtelre, vagyis az Ulmi dereglye hajótípusra, mellyel a hazánkba érkeztek a sváb telepesek.

    Hídlap
Advertisements