Szilárda

Hídlap

Tizenhét éve alakult az esztergomi Váralja Néptáncegyüttes

Megalakulásának 17. évfordulóját ünnepelte kedden az esztergomi Váralja Néptáncegyüttes. A táncosok a Szentgyörgymezői Olvasókörben tartották ünnepi próbájukat, ahol a múlt felidézésével értékelték az eltelt éveket.

A táncegyüttes 2001. január 16-án alakult, akkor még csak felnőtteknek tanítottak magyar nyelvterületi néptáncokat, később azonban vegyes összetételű gyermekcsoport is alakult.

Az együttes évek óta keményen dolgozik, többször képviselték a táncosok országunkat az európai táncfesztiválokon. Jelenleg a februári, nagyigmándi fellépésükre próbálnak.

A születésnapi rendezvényen elhangozott, hogy 2011-ben az alapítók célja nem az volt, hogy egy profi táncegyüttest hozzanak létre, hanem egy olyan közösséget, amelyben kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát.

Fotó: Walczer Patrik

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap