Sándor, Ede

Hídlap

Tizenhét éve alakult az esztergomi Váralja Néptáncegyüttes

Megalakulásának 17. évfordulóját ünnepelte kedden az esztergomi Váralja Néptáncegyüttes. A táncosok a Szentgyörgymezői Olvasókörben tartották ünnepi próbájukat, ahol a múlt felidézésével értékelték az eltelt éveket.

A táncegyüttes 2001. január 16-án alakult, akkor még csak felnőtteknek tanítottak magyar nyelvterületi néptáncokat, később azonban vegyes összetételű gyermekcsoport is alakult.

Az együttes évek óta keményen dolgozik, többször képviselték a táncosok országunkat az európai táncfesztiválokon. Jelenleg a februári, nagyigmándi fellépésükre próbálnak.

A születésnapi rendezvényen elhangozott, hogy 2011-ben az alapítók célja nem az volt, hogy egy profi táncegyüttest hozzanak létre, hanem egy olyan közösséget, amelyben kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát.

Fotó: Walczer Patrik

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements