Endre, Elek

Hídlap

Tizenhét éve alakult az esztergomi Váralja Néptáncegyüttes

Megalakulásának 17. évfordulóját ünnepelte kedden az esztergomi Váralja Néptáncegyüttes. A táncosok a Szentgyörgymezői Olvasókörben tartották ünnepi próbájukat, ahol a múlt felidézésével értékelték az eltelt éveket.

A táncegyüttes 2001. január 16-án alakult, akkor még csak felnőtteknek tanítottak magyar nyelvterületi néptáncokat, később azonban vegyes összetételű gyermekcsoport is alakult.

Az együttes évek óta keményen dolgozik, többször képviselték a táncosok országunkat az európai táncfesztiválokon. Jelenleg a februári, nagyigmándi fellépésükre próbálnak.

A születésnapi rendezvényen elhangozott, hogy 2011-ben az alapítók célja nem az volt, hogy egy profi táncegyüttest hozzanak létre, hanem egy olyan közösséget, amelyben kortól függetlenül mindenki jól érezheti magát.

Fotó: Walczer Patrik

  • Csillaghullás Minifesztivál Kesztölcön

    Változatos programokkal valódi minifesztivált szerveznek Kesztölcön augusztus 4-én. A rendező Virágzó Kesztölc Egyesület éjszakai csillagles túrával, előadásokkal, zenével, lampionokkal és igazi piknik hangulattal várja majd az érdeklődőket. Helyszín az Erdészház Turistaszálló.

    Hídlap