Szilárda

Hídlap

Így ünnepelte Esztergom a Magyar Kultúra Napját

Könyvbemutatóval és színházi előadással ünnepelték Esztergomban a Magyar Kultúra Napját. Hétfőn a vár lovagterme telt meg az érdeklődő közönséggel.

A rendezvényen Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében Babits Mihály művészetét emelte ki. Úgy fogalmazott: a költő olyan szellemóriás volt, aki Esztergom sorsát átérezve a következő ezredév alapjait rakta le itt munkásságával.

Az eseményen megnézhette a közönség Babits Mihály Jónás könyve című verses művének új, színpadi változatát, majd Sipos Lajos professzor és Téglás János Babits-kutató beszélgetett a bemutatott könyvről. A „…kinyúlhat égig a lélek” című kötet többek között a költő esztergomi vonatkozású verseit és esszéit tartalmazza.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap