Sándor, Ede

Hídlap

Így ünnepelte Esztergom a Magyar Kultúra Napját

Könyvbemutatóval és színházi előadással ünnepelték Esztergomban a Magyar Kultúra Napját. Hétfőn a vár lovagterme telt meg az érdeklődő közönséggel.

A rendezvényen Romanek Etelka, Esztergom polgármestere köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében Babits Mihály művészetét emelte ki. Úgy fogalmazott: a költő olyan szellemóriás volt, aki Esztergom sorsát átérezve a következő ezredév alapjait rakta le itt munkásságával.

Az eseményen megnézhette a közönség Babits Mihály Jónás könyve című verses művének új, színpadi változatát, majd Sipos Lajos professzor és Téglás János Babits-kutató beszélgetett a bemutatott könyvről. A „…kinyúlhat égig a lélek” című kötet többek között a költő esztergomi vonatkozású verseit és esszéit tartalmazza.

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements