Dezső

Hídlap

Előzzük meg a közúti baleseteket!

A közúti balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság tanácsait.

– A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva vezessenek, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata!

– Nagyon fontos lakott területen kívül és belül is a sebesség megfelelő megválasztása! Jeges, havas úton jelentősen megnő a fékút, megcsúszás esetén pedig nagyobb sebességnél sokkal nehezebb korrigálni a jármű mozgását, ami akár súlyos következményekkel is járhat!

– Lefagyott útburkolaton kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat!

– Jeges, csúszós úttesten, útkanyar előtt mérsékeljék sebességüket a szemközti sávba történő átsodródás, illetve az úttestről való lesodródás veszélye miatt!

– A balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen!

– Utazásuk megtervezésekor hosszabb menetidővel számoljanak!

A fenti tanácsok betartásával minimálisra csökkenthető a balesetek kockázata még a kritikusabb téli időszakban is. A biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke!

  • Sportágak mutatkoznak be Esztergomban

    Május 27-én vasárnap, 10:00 és 17:00 óra között mindenkit szeretettel vár az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, a “Védőháló az esztergomi családokért” projekt részeként megvalósuló ingyenes programokra. A rendezvényre a Gyermeknap keretében az Esztergomi Rugby Club Hotelben kerül sor.

    Hídlap
  • Értékes eszközcsomag az esztergomi kórháznak

    Több mint 250 ezer forint értékű, a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Gyermeksürgősségi Osztálya az Atmedia Kft. jóvoltából.

    Hídlap