Beáta, Izolda

Hídlap

Előzzük meg a közúti baleseteket!

A közúti balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság tanácsait.

– A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva vezessenek, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata!

– Nagyon fontos lakott területen kívül és belül is a sebesség megfelelő megválasztása! Jeges, havas úton jelentősen megnő a fékút, megcsúszás esetén pedig nagyobb sebességnél sokkal nehezebb korrigálni a jármű mozgását, ami akár súlyos következményekkel is járhat!

– Lefagyott útburkolaton kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat!

– Jeges, csúszós úttesten, útkanyar előtt mérsékeljék sebességüket a szemközti sávba történő átsodródás, illetve az úttestről való lesodródás veszélye miatt!

– A balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen!

– Utazásuk megtervezésekor hosszabb menetidővel számoljanak!

A fenti tanácsok betartásával minimálisra csökkenthető a balesetek kockázata még a kritikusabb téli időszakban is. A biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke!

  • Felújították az idősek otthonát Nyergesújfalun

    Új pihenőhelyiséget, akadálymentes parkolót és mosdót alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat és energetikailag korszerűsítették a Nyergesújfalui Szent Mihály Idősotthon épületét. Mindez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg, mintegy 40 millió forintból.

    Hídlap
  • Több utat is felújítottak Szobon

    Hat utca felújítására került sor az elmúlt hetekben Szobon. Az önkormányzat 86 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán belterületi útjainak rendbetételére. Az utak hivatalos átadóját szerdán tartották a Meggyfa utcában.

    Hídlap