Sára, Márió

Hídlap

Előzzük meg a közúti baleseteket!

A közúti balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr főkapitányság tanácsait.

– A téli időszakban a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva vezessenek, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata!

– Nagyon fontos lakott területen kívül és belül is a sebesség megfelelő megválasztása! Jeges, havas úton jelentősen megnő a fékút, megcsúszás esetén pedig nagyobb sebességnél sokkal nehezebb korrigálni a jármű mozgását, ami akár súlyos következményekkel is járhat!

– Lefagyott útburkolaton kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat!

– Jeges, csúszós úttesten, útkanyar előtt mérsékeljék sebességüket a szemközti sávba történő átsodródás, illetve az úttestről való lesodródás veszélye miatt!

– A balesetek megelőzése érdekében a járművezetők elindulás előtt gondosan takarítsák meg a gépkocsijuk ablakait, hogy a kilátás minden irányban biztosított legyen!

– Utazásuk megtervezésekor hosszabb menetidővel számoljanak!

A fenti tanácsok betartásával minimálisra csökkenthető a balesetek kockázata még a kritikusabb téli időszakban is. A biztonságos közlekedés és a balesetek megelőzése mindannyiunk közös érdeke!

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap