Sándor, Ede

Hídlap

A kultúra újjáéled a prímások városában

2018-ban felpezsdül Esztergom kulturális élete, a közösség támogatásával új színházi fórum bontogatja szárnyait azzal a nem titkolt céllal, hogy színesebbé varázsolják a város szórakozási lehetőségeit. Megnyílik a Babits Mihály Kamaraszínház, és útjára indul egy eseménysorozat.

„Egy állandó esztergomi színháznak nemcsak a várost, hanem az egész régiót kell szolgálnia, különös tekintettel a felvidéki szórvány- és tömbmagyarságra. De nyitnia kell a visegrádi országok felé is, nemcsak földrajzi fekvésünkből, hanem kultúránk közép-európaiságából adódóan.” – emelte ki Kaj Ádám, a Babits Mihály Kamaraszínház vezetője és egyben a kezdeményezés szervezője.

Az eseménysorozat nyitórendezvényére február 2-án kerül sor a Művelődés Házában, ahol Könyvtári beszélgetés a színházban címmel Bánhidy Vajk beszélget Kaj Ádámmal, valamint Kéner Gabriellával, irodalomról és színházról, a kultúra helyzetéről. A beszélgetésre a belépés ingyenes.

Február 3-án 20 órakor pedig újra látható Presszó-szonáta című előadás a Művelődés Háza színháztermében. Az előadás után ismét egy fontos bejelentéssel készülnek.

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements