Szilárda

Hídlap

A kultúra újjáéled a prímások városában

2018-ban felpezsdül Esztergom kulturális élete, a közösség támogatásával új színházi fórum bontogatja szárnyait azzal a nem titkolt céllal, hogy színesebbé varázsolják a város szórakozási lehetőségeit. Megnyílik a Babits Mihály Kamaraszínház, és útjára indul egy eseménysorozat.

„Egy állandó esztergomi színháznak nemcsak a várost, hanem az egész régiót kell szolgálnia, különös tekintettel a felvidéki szórvány- és tömbmagyarságra. De nyitnia kell a visegrádi országok felé is, nemcsak földrajzi fekvésünkből, hanem kultúránk közép-európaiságából adódóan.” – emelte ki Kaj Ádám, a Babits Mihály Kamaraszínház vezetője és egyben a kezdeményezés szervezője.

Az eseménysorozat nyitórendezvényére február 2-án kerül sor a Művelődés Házában, ahol Könyvtári beszélgetés a színházban címmel Bánhidy Vajk beszélget Kaj Ádámmal, valamint Kéner Gabriellával, irodalomról és színházról, a kultúra helyzetéről. A beszélgetésre a belépés ingyenes.

Február 3-án 20 órakor pedig újra látható Presszó-szonáta című előadás a Művelődés Háza színháztermében. Az előadás után ismét egy fontos bejelentéssel készülnek.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap