Vilmos

Hídlap

Beteg gyermekeket támogattak a József Attila iskola diákjai

Az Esztergomi József Attila Általános Iskola immár 6. alkalommal csatlakozott a Szemem Fénye Alapítvány országos megmozduláshoz. 2016-ban a 8.b osztály négy éven át tartó kezdeményezését a 6. a osztály idén továbbszervezte a VIII. Öltözz pirosba! nap alkalmából.

Különleges összefogásra, piros ruhadarab viselésére hívták a kicsiket és nagyokat. A résztvevők együttérzéssel és önkéntes adományokkal támogatták hazánk első gyermekhospice házát: a pécsi Dóri Házat, a gyógyíthatatlan beteg gyermekeket és családjaikat.

A Dóri-ház Magyarország első gyermekhospice intézménye, Pécsen található, alapítója Gyura Barbara. Személyes tragédia ösztönözte arra, hogy létrehozza a Szemem Fénye Alapítványt. 2000-ben gyógyíthatatlan betegségben meghalt a kisfia és az addig átélt események, érzelmek, emlékek alapján fogalmazódott meg benne: valahogy segíteni fog sorstársain.

2003-ban közel negyven temetésen vett részt, ahol a gyászolókkal beszélgetve azt vette észre: lelkiismeret-furdalás gyötri a szülőket beteg gyermekük elvesztése miatt. Az ok egyrészt a mélységes lelki fájdalom, hogy úgy érezték, nem tudtak mindend megtenni gyermekükért. Másrészt az évek óta tartó, gyógyulásért vívott küzdelem, amely vagy anyagi lehetőségeiket őrölte fel, vagy emberi erőtartalékait merítette ki. Legrosszabb pedig az, hogy senkivel nem tudták megosztani fájdalmaikat, hogy min mentek keresztül.

A Dóri-ház segít átvészelni a családoknak a gyermekük elvesztésével járó fájdalmas időszakot.

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap