Szilárda

Hídlap

Szomszédoló tanári hangverseny tartottak a zeneiskolában

Közös koncerten találkoztak a környékbeli zeneiskolák a Szomszédoló tanári hangversenyen. A rendezvényen a szervező esztergomi intézmény mellett még négy iskola csatlakozott a régi hagyomány felelevenítéséhez. A hangversenynek az esztergomi Zsolt Nándor Zeneiskola adott otthont.

Az esztergomiak mellett a dorogi, a táti, a nyergesújfalui és a párkányi művészeti iskola pedagógusai szólaltatták meg hangszereiket a nézők előtt. A Zsolt Nándor Zeneiskola nagyterme zsúfolásig megtelt az érdeklődő közönséggel.

Udvardyné Pásztor Ágnes igazgató elmondta, hogy a tanév elején szervezett igazgatói értekezleten merült fel a hangverseny újraszervezésének ötlete. Az esemény a ’90-es és a 2000-es évek elején nagy népszerűségnek örvendett.

A találkozón az intézmények tanárai 3-4 produkcióval készültek, majd a műsor végén közösen szórakoztatták a közönséget.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap