Szilárda

Hídlap

Forró levest főztek az esztergomi önkéntesek

A hétvégén életbe lépett vörös kód miatt forró levest főztek rászorulóknak az esztergomi Re-Formáló csapat önkéntesei. A riasztásra előre jelzett extrém hideg időjárás miatt volt szükség. A hétvégén országszerte több melegedővel és ételosztással várták a rászorulókat.

Bár Esztergomban napközben napsütés és -2 fok van, árnyékban hosszabb ideig tartózkodni kellemetlen – mondta a Hídlapnak vasárnap délután egy hajléktalan férfi. Hozzátette, hogy már évek óta igénybe veszi a Gondviselés Házának melegedőjét, de jól esik neki, ha valaki önszántából, nem a munkája miatt kínálja főtt étellel.

Esztergomban a Re-Formáló Egyesület helyi csoportja forró levest főzött és helyezett el Széchenyi téren lévő Enni adok ételdobozban. A szekrénybe bármikor, bárki vihet élelmiszert, amelyet a rászorulók díjmentesen elvehetnek. Az önkéntes csapat majdnem 30 liter forró levest vitt ma a rászorulóknak.

Esztergomban, a szekrény kihelyezése óta számos iskolás és óvodás csoport töltötte meg tartós élelmiszerrel, gyümölccsel, gyerekeknek rágcsálni valóval az Enni adok dobozt. A lakosság pedig mindezek mellett olyan főtt ételt is a dobozba tehet, amely otthonról megmaradt, de még emberi fogyasztásra alkalmas.

Aki melegedni szeretne, Esztergomban, a Gondviselés Házában várják. Jelenleg 40 férőhellyel működik az intézmény, de senkit nem hagynak az utcán. Ha szükséges, az önkormányzat újabb melegedőket nyit meg a rászorulók előtt.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap