Vilmos

Hídlap

Forró levest főztek az esztergomi önkéntesek

A hétvégén életbe lépett vörös kód miatt forró levest főztek rászorulóknak az esztergomi Re-Formáló csapat önkéntesei. A riasztásra előre jelzett extrém hideg időjárás miatt volt szükség. A hétvégén országszerte több melegedővel és ételosztással várták a rászorulókat.

Bár Esztergomban napközben napsütés és -2 fok van, árnyékban hosszabb ideig tartózkodni kellemetlen – mondta a Hídlapnak vasárnap délután egy hajléktalan férfi. Hozzátette, hogy már évek óta igénybe veszi a Gondviselés Házának melegedőjét, de jól esik neki, ha valaki önszántából, nem a munkája miatt kínálja főtt étellel.

Esztergomban a Re-Formáló Egyesület helyi csoportja forró levest főzött és helyezett el Széchenyi téren lévő Enni adok ételdobozban. A szekrénybe bármikor, bárki vihet élelmiszert, amelyet a rászorulók díjmentesen elvehetnek. Az önkéntes csapat majdnem 30 liter forró levest vitt ma a rászorulóknak.

Esztergomban, a szekrény kihelyezése óta számos iskolás és óvodás csoport töltötte meg tartós élelmiszerrel, gyümölccsel, gyerekeknek rágcsálni valóval az Enni adok dobozt. A lakosság pedig mindezek mellett olyan főtt ételt is a dobozba tehet, amely otthonról megmaradt, de még emberi fogyasztásra alkalmas.

Aki melegedni szeretne, Esztergomban, a Gondviselés Házában várják. Jelenleg 40 férőhellyel működik az intézmény, de senkit nem hagynak az utcán. Ha szükséges, az önkormányzat újabb melegedőket nyit meg a rászorulók előtt.

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap