Gyárfás

Hídlap

Takarókat és pólyákat kaptak az esztergomi kisbabák

Egyre több civil kezdeményezés támogatja az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat. Néhány napja önkéntesek a szülészetre varrtak babatakarókat, pólyákat és a kórházi hordozó kocsikba béléseket.

Az Esztergomban működő Erka Kincsestára szervezett jótékonysági varrást a Vaszary Kolos Kórház részére. A kreatív varrodába sok anyuka, nagymama, kismama jár, akik mind szívügyüknek érzik, hogy legalább ilyen formában támogassák a kórházat, ezáltal az ott dolgozókat és a kisbabákat.

A jótékonysági varrás során 24 angolpólya, 23 babatakaró huzat és 20 kórházi babakocsihuzat készült a varrodában. Ez mind közel 20 ember 10 órai munkája.

Patakfalvi Erika, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, hogy itt nem állnak meg a jótékonykodással. A foglalkozásokra több gyermek is jár, akik jelezték, hogy ők is szívesen részt vennének ilyen akciókban. A közeljövőben várható, hogy a gyerekek bevonásával készülnek majd az újabb ajándékcsomagok.

  • Elindult a regisztráció az Online Számla rendszerben

    A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben.

    Hídlap
  • A Motorosk is lehetnek Angyalok

    Idén negyedik alkalommal szervezik meg a június 23-án, „A Motorosok is lehetnek Angyalok” jótékonysági motoros felvonulást. A rendezvény mottója utal a jótékonysági és adománygyűjtő szándékra, hiszen a motorosokat szólítják meg, és kérik, hogy “bújjanak angyalbőrbe” és adományukkal támogassák az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat.

    Hídlap