Klaudia

Hídlap

Takarókat és pólyákat kaptak az esztergomi kisbabák

Egyre több civil kezdeményezés támogatja az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat. Néhány napja önkéntesek a szülészetre varrtak babatakarókat, pólyákat és a kórházi hordozó kocsikba béléseket.

Az Esztergomban működő Erka Kincsestára szervezett jótékonysági varrást a Vaszary Kolos Kórház részére. A kreatív varrodába sok anyuka, nagymama, kismama jár, akik mind szívügyüknek érzik, hogy legalább ilyen formában támogassák a kórházat, ezáltal az ott dolgozókat és a kisbabákat.

A jótékonysági varrás során 24 angolpólya, 23 babatakaró huzat és 20 kórházi babakocsihuzat készült a varrodában. Ez mind közel 20 ember 10 órai munkája.

Patakfalvi Erika, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, hogy itt nem állnak meg a jótékonykodással. A foglalkozásokra több gyermek is jár, akik jelezték, hogy ők is szívesen részt vennének ilyen akciókban. A közeljövőben várható, hogy a gyerekek bevonásával készülnek majd az újabb ajándékcsomagok.

  • Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

    Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás Együttes hétfőn Esztergomban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes a József Attila és a Babits Mihály Általános Iskolában tanuló gyerekekhez hozta közelebb a népzenét.

    Hídlap
  • A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

    Egy tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban lévő keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

    Hídlap