Szilárda

Hídlap

Takarókat és pólyákat kaptak az esztergomi kisbabák

Egyre több civil kezdeményezés támogatja az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat. Néhány napja önkéntesek a szülészetre varrtak babatakarókat, pólyákat és a kórházi hordozó kocsikba béléseket.

Az Esztergomban működő Erka Kincsestára szervezett jótékonysági varrást a Vaszary Kolos Kórház részére. A kreatív varrodába sok anyuka, nagymama, kismama jár, akik mind szívügyüknek érzik, hogy legalább ilyen formában támogassák a kórházat, ezáltal az ott dolgozókat és a kisbabákat.

A jótékonysági varrás során 24 angolpólya, 23 babatakaró huzat és 20 kórházi babakocsihuzat készült a varrodában. Ez mind közel 20 ember 10 órai munkája.

Patakfalvi Erika, a kezdeményezés ötletgazdája elmondta, hogy itt nem állnak meg a jótékonykodással. A foglalkozásokra több gyermek is jár, akik jelezték, hogy ők is szívesen részt vennének ilyen akciókban. A közeljövőben várható, hogy a gyerekek bevonásával készülnek majd az újabb ajándékcsomagok.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap