Szilárda

Hídlap

Az LMP miniszterelnök-jelöltje járt Esztergomban

Energetikai szinten megújuló pályára kell tenni Magyarországot – fogalmazott Szél Bernadett pénteken Esztergomban. A Lehet Más a Politika miniszterelnök-jelöltje és a párt helyi szervezetének képviselői a piacon gyűjtötték a támogató aláírásokat Munkácsy Bélának, aki a II. számú választókörzetben indul országgyűlési képviselő-jelöltként.

Szél Bernadett úgy fogalmazott: Munkácsy Béla, egy kutatócsoport vezetőjeként elkészített egy olyan forgatókönyvet, amely Magyarország a zöld energiára való átállásáról szól. Ő a bizonyíték arra, hogy az országban vannak olyan szakemberek, akik tudományos szinten gondolkodnak abban, hogy hogyan tudjuk ezt az országot energetikai szinten is megújuló pályára tenni – mondta a politikus.

A miniszterelnök-jelölt sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy az LMP és az Új kezdet vállalja, hogy 2030-ra 50 százalékos megújuló részarányt fog elérni az országban.

Hozzátette, hogy ha kormányra kerülnek, első lépésben eltávolítják azokat az adminisztrációs akadályokat, amelyek miatt nem éri meg ma szélerőművekbe fektetni Magyarországon. Egy kiszámítható szabályozási környezetet fognak létrehozni annak érdekében, hogy vállalkozások is fantáziát lássanak abban, hogy a zöld portfólió számos eszközét alkalmazzák és ezáltal Magyarország zöldítéséhez hozzá tudjanak járulni.

Munkácsy Béla, a II. számú választókörzet képviselőjelöltje (LMP) a térség rossz levegőminőségére hívta fel a figyelmet. A megoldás egyik lépése szerinte az lehetne, hogy az Esztergomban lévő távfűtéses rendszert át kellene alakítani megújuló energiává.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap