Szilárda

Hídlap

Incidens Esztergomban: a migránsok védelmére kelt Szél Bernadett

Szél Bernadett (LMP) zavarta meg Völner Pál (Fidesz), a térség országgyűlési képviselőjének és szimpatizánsainak aláírásgyűjtését pénteken Esztergomban. Völner Pál a közelgő választások tétjéről beszélt a sajtónak, majd az LMP miniszterelnök-jelöltje a kormány migrációellenes politikáját kérte számon tőle.

A rövid sajtótájékoztató után Völner Pál a Hídlapnak elmondta: ahogyan az ország, úgy Esztergom és a térség is minden területen előrébb tudott lépni az elmúlt években. „Rengeteg iskola vált korszerűbbé, rendelőintézetek újulnak meg, az óvodák és a bölcsődék helyzete is jó irányba változott. Komárom-Esztergom megye kiemelkedően teljesít a foglalkoztatottság területén, a gazdaság folyamatosan fejlődik” – mondta.

„Ezek közös sikerek, szinte mindenki kivette a részét a munkából. Április 8-án arról kell döntenünk, hogy megvédjük-e ezeket az eredményeket, vagy például a családtámogatási rendszert, amelynek köszönhetően több gyermeket vállalnak a fiatalok. És arról is szól a választás, hogy nemzeti, vagy bevándorláspárti kormánya legyen Magyarországnak. Az ugyanis a helyzet, hogy a Fidesz-KDNP-n kívül egyik párt sem tett semmit a Soros-terv ellen, az illegális migráció megállítása érdekében. A tét tehát óriási” – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy rendkívül hálás az aktivistáknak, akik ebben a hidegben, havazásban is folyamatosan dolgoznak annak érdekében, hogy a sikertörténet folytatódhasson.

Szél Bernadett és kollégája, Janan Mirwais pár percre megzavarta Völner Pál és a szimpatizánsai aláírásgyűjtését. Amint az ismert, az LMP afgán tanácsadója elbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, az illetékes szervek kimondták: részvétele bizonyos tanácskozásokon nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az incidens során az LMP társelnöke a kormányoldal migrációellenes politikáját kérte számon a fideszes politikuson. Korábban több lap, portál és csatorna is beszámolt arról, hogy a migrációpárti LMP arca, Szél Bernadett szorosan együttműködött a MIGSZOL-lal, a Soros György által finanszírozott, és az illegális bevándorlást segítő szervezettel. A magát civilnek mondó szerveződés elsősorban azzal vált ismertté, hogy kiállt a terrorizmussal vádolt Ahmed H. mellett. Tüntetést szerveztek a rendőrökre támadó férfi szabadon engedéséért, és támogatják őt a bírósági tárgyalásokon is.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap