Valér

Hídlap

12 tanács, hogyan ne(!) menj a genfi autószalonra

Cargineering – szubjektíven az autókról 2. rész

Tudom, ma már mindent a neten mutatnak be, de azért minden igazi autóbolondnak ezt élőben is látnia kell!

Ez lehetne egy egymondatos post is: ne úgy, ahogy a nagykönyvben meg van írva.
Kicsit bővebben:

1. Ne aludj indulás előtt 3 óránál többet, a kipihentség nem tesz jót az előtt, hogy majd 5 órát vezetnél Genfig és utána minimum 6 órát téblábolnál a kiállított autók közt (az 5 óra út Dél-Németországból értendő, akkoriban ott éltem).

2. Ne szerezz egy olyan útitársat, aki ébren tart az út alatt, mert úgysem tudod, merre kell menni, így mikor az év autója, a K-Astra GPS-e egyirányú utcába visz, vagy belenavigál a legnagyobb dugóba olyan címszó alatt, hogy kikerülünk egy másikat, az majd úgyis ébren tart.

3. Ne akarj megállni a hivatalos parkolóban, ahova több mint egy órán át evickéltél a dugóban, mert hely ugyan van, de a 26 CHF-et egy ember szedi, egy mobil WC-ben berendezett „irodában”, ami előtt ezért kb. 300 méteres, tömött 4-es sor várakozik.

4. Ne ott akarj parkolni, ahol szabad, hanem beszéld meg egy raktár tulajával, aki mellesleg csak franciául, spanyolul és olaszul tud, hogy hagy hagyhasd már a bérautót a megállni tilosban egy fél napra, az ajtaja előtt. Ja, te persze szigorúan csak angolul és/vagy németül tudj!

5. Ne a hivatalos buszmegállóba állj be az official buszra várni, ami a parkolótól a kiállításra visz, hanem a megállót jelző tábla tömeggel ellentétes oldalán. Így a buszvezető előtted fog megállni és simán felszállhatsz elsőként a 20 perce ott ácsorgó 2-300 ember előtt.

6. Ne állj be a kiállításon a ruhatári sorba, mert rohadt hosszú, hanem vigyél egy hátizsákot, amibe simán belegyömöszölheted a kabátodat. De, ha igazán taktikus vagy, akkor semmit nem viszel, hanem az első pultnál szerzel egy hatalmas reklámszatyrot, amibe simán belefér a télikabátod.

7. Ne tökölj az VW standnál, mert így nem marad időd mondjuk az Alpinára. De nyugodtan csorgasd a nyálad a RUF-nál vagy a Mclaren-nél is. A kommersz márkákat nyugodtan hagyd a végére, mikor már megtelt a fejed a különlegességekkel.

8. Ne hidd, hogy a Porschék közelébe juthatsz. A kedves, 2 méteres szerecsen kérdésére: „Invitation?” úgyis lesütött szemmel kullogsz odébb, mint vert sereg.

9. Ne hidd, hogy egy 16 gigás mappát teleraksz hoszteszekről készült fotókkal, ugyanis a pórnép napjai alatt alig pózolnak a kocsik mellett. Akik meg igen, ők inkább kedvesek, mint szépek. Bár, a méltán hírhedt Nimrod standján egy olyan lány dolgozott, aki felett nem lehetett átsiklani.

10. Ne hidd el, hogy 7 órakor bezár a bazár. Nyugodtan sétálj még bent, fotózz, ülj be, amibe csak tudsz, úgy, hogy már nem zavar senki, és nézd meg a hoszteszek csoportos táncát. Ha megtelt az agyad meg a memókártyád, keresd meg a kijáratot és bízz benne, hogy jár még busz vissza a parkoló fele.

A blog folytatása a genfi autószalonról:
Cargineering

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap