Vilmos

Hídlap

Erdős Mátyás atyára emlékeztek az epöliek

Erdős Mátyásra, Epöl néhai plébánosára emlékeztek az Epöli Történetek = Epöli történelem című programsorozat keretében. A találkozónak a helyi tájház adott otthon, amely szinte megtelt a plébánosra jó szívvel emlékező epöliekkel.

A rendezvény elején Szegi János portréfilmjét vetítették le, amelyben, a forgatáskor 95 éves Matyi bácsi meséli el, hogyan került a településre. A néhai plébános élesen bírálta a Rákosi-rendszert, nem akarta elfogadni a politika egyház feletti befolyását, így büntetésként Epölre helyezték át.

A település lakói hálásak és büszkék az atyára, a község központjában lévő emlékparkot is róla nevezték el. Emellett a helyi templomban a festett portréja és életrajza is helyet kapott.

A rendezvényen Lach Konrád, az esztergomi levéltár munkatársa és felesége, Katalin tartott előadást Erdős Mátyásról. Emlékeztették a közönséget arra, hogy az atya nem büntetésként, hanem küldetésként élte meg az áthelyezését és újult erővel irányította a helyi közösséget.

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap