Beáta, Izolda

Hídlap

Megújult az orvosi rendelő Mogyorósbányán

Teljesen felújították az orvosi rendelőt Mogyorósbányán. A beruházás során az épület kívül-belül megszépült, többek között korszerűsítették az elektromos hálózat, víz-, csatorna- és fűtésrendszert, hőszigetelték a falakat, valamint kicserélték a nyílászárókat is.

Az átadó ünnepségen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője a Hídlapnak úgy fogalmazott: csak azok tudják igazán, hogy milyen fejlesztésre van szükség egy adott településen, akik ott élnek, ezért az elmúlt években mindenekelőtt arra törekedtünk, hogy olyan újítások valósulhassanak meg, amelyre valóban szükség van, amelyek valóban a helyi igényeket szolgálják ki. Ilyen a most felújított orvosi rendelő is: ez a beruházás minden itt élőnek előnyös.

Völner Pál hozzátette: ki kell emelni még a közel 200 millió forintos, az Alkotmány utca – Petőfi utca faluközponti hídig terjedő vízkár elhárítási rendszer fejlesztést is. Ezek mellett pedig közel 130 millió forint támogatás érkezett Mogyorósbányára belügyminisztériumi forrásból az elmúlt években – ez is olyan célokat szolgál, amelyek az egész település javára válnak – mondta a képviselő.

Havrancsik Tibor polgármester a beruházás részleteiről számolt be a jelenlévőknek. Elmondta, hogy a fejlesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg, összesen 41 millió forint támogatást kapott a település az épület felújítására.

A rendelőt még 1980-ban, a helyiek összefogásával építették. A jelenlegi beruházás során hőszigetelték a falakat, kicserélték a nyílászárókat és új tetőszerkezettel látták el az épületet. Az akadálymentesítés mellett a helyiségekben elektromos hálózat, víz-, csatorna- és fűtésrendszer korszerűsítése is megtörtént. Az épület villamos energia fogyasztásának kiváltására napelemes rendszert telepítettek a tetőre.

  • Felújították az idősek otthonát Nyergesújfalun

    Új pihenőhelyiséget, akadálymentes parkolót és mosdót alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat és energetikailag korszerűsítették a Nyergesújfalui Szent Mihály Idősotthon épületét. Mindez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg, mintegy 40 millió forintból.

    Hídlap
  • Több utat is felújítottak Szobon

    Hat utca felújítására került sor az elmúlt hetekben Szobon. Az önkormányzat 86 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán belterületi útjainak rendbetételére. Az utak hivatalos átadóját szerdán tartották a Meggyfa utcában.

    Hídlap