Vilmos

Hídlap

Bor- és pálinkaversenyt rendeztek Sárisápon

380 minta közül kellett kiválasztania a zsűrinek a legjobb borokat és pálinkákat Sárisápon. A 33. Térségi Nyílt Borversenyt és a 6. Nyílt Pálinka- és Párlatversenyt a helyi művelődési házban szervezték meg.

Schummel Tamás, az Annavölgy és Sárisáp Kertbarátainak és Borbarátnőinek Egyesületének elnöke elmondta, hogy az idei verseny elsődleges célja az volt, hogy a helyi bor és pálinka értékét növeljék, ezáltal a független zsűrik a verseny keretein kívül további segítséget ajánljanak fel a gazdáknak.

A versenyen idén környékbeli, illetve felvidéki borgazdák és pálinkafőző mesterek is részt vettek. Összesen 28 településről 267 darab borminta érkezett be. A zsűri a táti Rózsahegyi Zoltán Chardonnay fehérborát választotta kategóriájában a legjobbnak. A vörösboroknál a tokodi Wéber Péter Cabernet Franc szőlőt a feldolgozva alkotott kiemelkedőt. Rosé kategóriában az első helyet Marjai Zsolt esztergomi borász szerezte meg Kékfrankos roséjával. Champion díjjal a sárisápi Id. Vitek János Pinot Noir rosé borát tüntették ki.

A pálinkák versenyére 23 településről 113 minta érkezett be, amelyeket alma, csonthéjas gyümölcs, szőlő és törkölypálinka kategóriában díjaztak. Ifj. Vitek János birsből, Kosztka Ernő kajszi barackból, Németh János Irsai Olivér szőlőből és Szijjártó Lajos Irsai Olivér törkölyből készült mintája bizonyult kategóriája legjobbjának. A pálinkaverseny Champion díját a szlovákiai Biocentrum érdemelte ki kökényből készült párlatával.

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap