Erzsébet

Hídlap

Amerikai focisták jártak Esztergomban

A Dabas Sparks Amerikai Futball Club Egyesület az esztergomi Rugby Club Hotelben tartotta meg az edzőtáborát a múlt hétvégén. Azonban nem csak a csapat élvezte az újdonságokat, hanem a város lakói is „csodájukra jártak”, mivel a játékosok többször is láttak kíváncsiskodókat a pálya körül.

A táborokról és a felkészülésről a Dabas Sparks irányítóját, Strupka Andrást kérdeztük.

– Milyen gyakran szerveztek táborokat?

– Minden évben tartunk edzőtábort, egyet ősszel és egyet tavasz elején, pár héttel a szezon kezdete előtt. Ez rengeteget segít abban, hogy átvegyünk minden taktikai elemet, még hozzátegyünk vagy elvegyünk valamit az elképzeléseinkből. Mivel ilyenkor mindenki (vagy majdnem mindenki) részt tud venni az edzéseken, rengeteget tudunk dolgozni azon, hogy minél jobbak legyünk és hogy még jobban összeszokjunk a pályán.

– Miért pont Esztergomra esett a helyszínválasztás?

– Az esztergomi Rugby Club Hotel feltételei ideálisak voltak számunkra, hiszen az esztergomi rögbi nagy múltra tekint vissza. És ugye a rögbi és az amerikai foci néhány dologban hasonlít.

– Mit vártok a szezontól?

– Természetesen azt, hogy minél több győzelmet szerezzünk, és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Szeretnénk minél feljebb jutni, a rájátszásba, vagy akár a döntőbe is, de mindannyian tudjuk, hogy ez kemény munka és csak rengeteg harc árán teljesülhet.

– Mikor láthatunk benneteket először mérkőzésen?

– Március 17-én fogunk a Boda Troopers csapatához látogatni, az lesz az első nagy megmérettetésünk, és nagyon várjuk. Felkészülésünket egyébként az amerikai futball válogatott játékosai segítik.

Interjú: Rigó Luca
Fotók: Fülöp Andrea

  • Vasárnap este érkeznek az első hópihék

    A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.
    A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog.

    Hídlap