Klaudia

Hídlap

Amerikai focisták jártak Esztergomban

A Dabas Sparks Amerikai Futball Club Egyesület az esztergomi Rugby Club Hotelben tartotta meg az edzőtáborát a múlt hétvégén. Azonban nem csak a csapat élvezte az újdonságokat, hanem a város lakói is „csodájukra jártak”, mivel a játékosok többször is láttak kíváncsiskodókat a pálya körül.

A táborokról és a felkészülésről a Dabas Sparks irányítóját, Strupka Andrást kérdeztük.

– Milyen gyakran szerveztek táborokat?

– Minden évben tartunk edzőtábort, egyet ősszel és egyet tavasz elején, pár héttel a szezon kezdete előtt. Ez rengeteget segít abban, hogy átvegyünk minden taktikai elemet, még hozzátegyünk vagy elvegyünk valamit az elképzeléseinkből. Mivel ilyenkor mindenki (vagy majdnem mindenki) részt tud venni az edzéseken, rengeteget tudunk dolgozni azon, hogy minél jobbak legyünk és hogy még jobban összeszokjunk a pályán.

– Miért pont Esztergomra esett a helyszínválasztás?

– Az esztergomi Rugby Club Hotel feltételei ideálisak voltak számunkra, hiszen az esztergomi rögbi nagy múltra tekint vissza. És ugye a rögbi és az amerikai foci néhány dologban hasonlít.

– Mit vártok a szezontól?

– Természetesen azt, hogy minél több győzelmet szerezzünk, és a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból. Szeretnénk minél feljebb jutni, a rájátszásba, vagy akár a döntőbe is, de mindannyian tudjuk, hogy ez kemény munka és csak rengeteg harc árán teljesülhet.

– Mikor láthatunk benneteket először mérkőzésen?

– Március 17-én fogunk a Boda Troopers csapatához látogatni, az lesz az első nagy megmérettetésünk, és nagyon várjuk. Felkészülésünket egyébként az amerikai futball válogatott játékosai segítik.

Interjú: Rigó Luca
Fotók: Fülöp Andrea

  • Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

    Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás Együttes hétfőn Esztergomban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes a József Attila és a Babits Mihály Általános Iskolában tanuló gyerekekhez hozta közelebb a népzenét.

    Hídlap
  • A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

    Egy tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban lévő keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

    Hídlap