Szilárda

Hídlap

Simicskó István: ez egy sorsdöntő választás lesz

Ez most nem pusztán egy belpolitikai csata, ez egy sorsdöntő választás lesz, amelynek alapvető tétje, hogy Magyarország bevándorló ország lesz, vagy magyar ország marad – mondta Simicskó István csütörtökön Esztergomban. A honvédelmi miniszter Völner Pállal, a térség országgyűlési képviselőjével tartott telt házas lakossági fórumot.

Simicskó István úgy fogalmazott: látjuk, hogy milyen módon viszonyul Brüsszel a tömeges migrációhoz, ezzel szemben mi megvédjük Magyarország határait, keresztény értékeinket gyermekeink és unokáink számára.

A politikus hozzátette: a legfontosabb kincsük a hazánk, ez egy pótolhatatlan érték és, ha egyszer elveszítjük, akkor nincs visszaút. Sok magyar ember, őseink, elődeink életüket adták szabadságunkért, függetlenségünkért, hazánkért. Szeretnénk megtartani magyar országnak – mondta a miniszter.

Simicskó István hangsúlyozta: a boldogulás feltétele a biztonság, amelyet a kormány igyekezett az elmúlt időszakban megtartani. Sorsdöntő választás lesz, soha ilyen nem volt a rendszerváltás óta. Most mindenkire szükségünk van, aki továbbra is azt szeretné, hogy ne legyünk bevándorló ország.
A fórum végén a résztvevőknek lehetőségük volt feltenni kérdéseiket.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap