Beáta, Izolda

Hídlap

Teljesen megújult az orvosi rendelő Táton

Akadálymentesítés, fűtéskorszerűsítés, eszközbeszerzés, hőszigetelés, tetőcsere – többek között ezek a fejlesztések valósultak meg a táti orvosi rendelőben egy 32 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően. A felújított épületet pénteken adták át.

Az ünnepségen Völner Pál megyei fejlesztési biztos, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy néhány nap alatt a táti már a második felújított orvosi rendelő, amelyet átadnak. Néhány nappal ezelőtt a mogyorósbányai rendelőintézet korszerűsítéséről számoltunk be.

A fejlesztési biztos hozzátette, hogy azon kívül, hogy XXI. századi épületeket használhatnak a betegek és az orvosok, az önkormányzatok számára is pozitív hatással vannak ezek a beruházások, hiszen a működési költségek várhatóan alacsonyabbak lesznek.

Völner Pál hangsúlyozta, hogy a térség láthatóan fejlődik, néhány nap múlva bölcsődét, óvodát adnak át Táton, nemrég egy modern ultrahang készülékkel gazdagodott a dorogi kórház, nagyjából két éve Esztergomban pedig egy majdnem egymilliárd forintos diagnosztikai berendezést adtak át. Emellett az egészség és az oktatás területén is elindultak a bérfejlesztések.

Turi Lajos, Tát polgármestere elmondta, hogy a fejlesztés során kívül, belül megújult a 60 éves rendelő, hőszigetelték az épületet, lecserélték a tetőt, korszerűsítették a fűtésrendszert és mindezek mellett eszközbeszerzésre és informatikai megújulásra is lehetőség nyílt. Ezzel a beruházással már egy XXI. századi, modern egészségközpont jött létre – fogalmazott a polgármester.

Az épület belső átalakítása során akadálymentes WC és egy multifunkcionális helyiség kialakítása mellett az infó-kommunikációs akadálymentesítés is megtörtént.

A modernizált kültéri lámpatestek a kornak megfelelő megvilágítást adnak. Külső rámpák kialakításával az akadálymentesítés megoldódott, a lépcsők pedig csúszásmentes burkolatot kaptak.

A betegek kényelmét szolgálja az újonnan kialakított kerékpár és babakocsi tároló. Az épülethez kapcsolódó udvar teljes rendezése is elkészült, és az épülethez tartozó járdák térkő burkolatot kaptak.
Kültéri padokat és esővíz gyűjtő tartályokat is elhelyeztek a fejlesztés helyszínén.

A praxisok eszközellátottsága is javult, új bútorok, orvosi és számítástechnikai eszközök segítik a gyógyító tevékenység hatékonyságát, mintegy 5,6 millió forint értékben.
A megújult épületet Kardos Mihály plébános áldotta meg.

  • Felújították az idősek otthonát Nyergesújfalun

    Új pihenőhelyiséget, akadálymentes parkolót és mosdót alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat és energetikailag korszerűsítették a Nyergesújfalui Szent Mihály Idősotthon épületét. Mindez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósulhatott meg, mintegy 40 millió forintból.

    Hídlap
  • Több utat is felújítottak Szobon

    Hat utca felújítására került sor az elmúlt hetekben Szobon. Az önkormányzat 86 millió forint támogatást nyert a Nemzetgazdasági Minisztérium pályázatán belterületi útjainak rendbetételére. Az utak hivatalos átadóját szerdán tartották a Meggyfa utcában.

    Hídlap