Klaudia

Hídlap

50 milliós fejlesztés a Babits iskolában

Új kosárlabda-, futó-, távolugró-, súlylökő és tornapályát kapnak az esztergomi Babits Mihály Általános Iskola diákjai. A fejlesztés egy több mint 50 millió forintos pályázatnak köszönhetően valósulhat meg. A tervek szerint a beruházás még idén befejeződik.

A Klebelsberg Központ Tatabányai Tankerülete, mint projektgazda összesen több mint 232 millió forint értékben valósíthat meg beruházásokat. Négy intézményben, öt feladatellátási helyen újulnak meg iskolai épületek és udvarok Esztergomban, Esztergom-kertvárosban és Dorogon.

A pályázat keretében hamarosan kezdetét veszi az Esztergomi Babits Mihály Általános Iskolában az a beruházás, melynek célja a mindennapos testnevelés, testedzés infrastrukturális feltételeinek megteremtése. A sportudvar fejlesztésével, modern, a mai kor elvárásainak megfelelő, esélyegyenlőséget biztosító, egészséges, közösségerősítő intézményi környezetet alakítanak ki.

A fejlesztés keretében az iskolaépület tetőszerkezetét korszerűsítik, az iskolai sportudvart teljes körűen felújítják. Emellett megújul a 420 négyzetméteres kosárlabda- és a futópálya, kialakítanak egy távolugró- és súlylökő pályát, illetve egy 160 négyzetméteres tornapályát.

A sportudvar fejlesztésével szabadtéri sportolásra, mozgásra nyílik lehetőség a tanórákon, a tanórákon kívüli tevékenységek során és a gyerekek szabadidejében is.

A beruházás az EFOP-4.1.3-17. számú „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című pályázat keretein belül valósul meg.

  • Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

    Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás Együttes hétfőn Esztergomban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes a József Attila és a Babits Mihály Általános Iskolában tanuló gyerekekhez hozta közelebb a népzenét.

    Hídlap
  • A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

    Egy tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban lévő keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

    Hídlap