Dezső

Hídlap

Esztergomban tanuló diákok kaptak elismerést

A hamarosan életbe lépő nemzetközi adatvédelmi rendelet előírásairól tartottak előadást hétfőn Esztergomban. A rendezvény előtt a 2017-ben Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében dobogós helyezést elért, Esztergom környéki tanulóknak adtak át elismerést.

Völner Pál országgyűlési képviselőtől vehették át a díjakat a fiatalok. A politikus elmondta, hogy a versenyen több, mint ötezren indultak és két, Esztergomban tanuló diák első és második helyezést ért el. Hangsúlyozta, hogy ez mind azt bizonyítja, hogy a városban működő intézmények erős szakmai hátteret biztosítanak a fiataloknak.

Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke elmondta: régi szokás, hogy megfelelő közönség előtt adják át az elismeréseket. Hozzátette, hogy a fenntartható fejlődésünk záloga maga a szakképzés, ma egy jó szakma felér egy diplomával.

A versenyen Komárom-Esztergom megyéből 14 tanuló jutott el az elődöntőkig, akik közül öten dobogós helyet szereztek. Esztergomban szerszámkészítő szakmában országos első helyezést ért el Berthold Zsolt és országos második helyezett lett gépi forgácsoló szakmában Üveges Szebasztián. Mindketten a Tatabányai Szakképzési Centrum Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói.

A rövid átadó ünnepség után kezdődött a fórum, amelyet a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. Az előadást Dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász tartotta.

A legtöbb szervezet és gazdálkodó kezel személyes adatokat, a május 25-től hatályos európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) ezeket az adatkezeléseket egységesen szabályozza.

A résztvevők választ kaptak arra, mi változik a jelenlegi jogszabályhoz képest, hogyan kell kialakítani az adatkezelés körülményeit, melyek az adminisztrációs kötelezettségek, milyen biztonsági intézkedésekre van szükség az adatok védelme érdekében.

  • Sportágak mutatkoznak be Esztergomban

    Május 27-én vasárnap, 10:00 és 17:00 óra között mindenkit szeretettel vár az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány, a “Védőháló az esztergomi családokért” projekt részeként megvalósuló ingyenes programokra. A rendezvényre a Gyermeknap keretében az Esztergomi Rugby Club Hotelben kerül sor.

    Hídlap
  • Értékes eszközcsomag az esztergomi kórháznak

    Több mint 250 ezer forint értékű, a mindennapi ellátáshoz szükséges eszközökkel gazdagodott az esztergomi Vaszary Kolos Kórház Gyermeksürgősségi Osztálya az Atmedia Kft. jóvoltából.

    Hídlap