Zsuzsanna

Hídlap

Esztergomban tanuló diákok kaptak elismerést

A hamarosan életbe lépő nemzetközi adatvédelmi rendelet előírásairól tartottak előadást hétfőn Esztergomban. A rendezvény előtt a 2017-ben Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében dobogós helyezést elért, Esztergom környéki tanulóknak adtak át elismerést.

Völner Pál országgyűlési képviselőtől vehették át a díjakat a fiatalok. A politikus elmondta, hogy a versenyen több, mint ötezren indultak és két, Esztergomban tanuló diák első és második helyezést ért el. Hangsúlyozta, hogy ez mind azt bizonyítja, hogy a városban működő intézmények erős szakmai hátteret biztosítanak a fiataloknak.

Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke elmondta: régi szokás, hogy megfelelő közönség előtt adják át az elismeréseket. Hozzátette, hogy a fenntartható fejlődésünk záloga maga a szakképzés, ma egy jó szakma felér egy diplomával.

A versenyen Komárom-Esztergom megyéből 14 tanuló jutott el az elődöntőkig, akik közül öten dobogós helyet szereztek. Esztergomban szerszámkészítő szakmában országos első helyezést ért el Berthold Zsolt és országos második helyezett lett gépi forgácsoló szakmában Üveges Szebasztián. Mindketten a Tatabányai Szakképzési Centrum Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói.

A rövid átadó ünnepség után kezdődött a fórum, amelyet a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezett. Az előadást Dr. Farkas Tamás adatvédelmi szakjogász tartotta.

A legtöbb szervezet és gazdálkodó kezel személyes adatokat, a május 25-től hatályos európai általános adatvédelmi rendelet (GDPR) ezeket az adatkezeléseket egységesen szabályozza.

A résztvevők választ kaptak arra, mi változik a jelenlegi jogszabályhoz képest, hogyan kell kialakítani az adatkezelés körülményeit, melyek az adminisztrációs kötelezettségek, milyen biztonsági intézkedésekre van szükség az adatok védelme érdekében.

  • Gumiabroncsokkal hordták tele a csolnoki hegyet

    A festői környezetéről is ismert Csolnokon ismeretlen személyek szemétlerakónak használják a Mókus-hegyet. A paplanernyősők és a kirándulók körében népszerű területen nem csak gumiabroncsok, hanem kommunális hulladék is megtalálható. A lakosok az esettel kapcsolatban az interneten fejezték ki véleményüket és remélik, hogy felfedhetik a tettes kilétét.

    Hídlap
  • Földbe tiporta ellenfelét az Esztergom

    Kiütéses győzelemmel küldte haza a Csépe Salgótarjáni SKC csapatát a Női Kézilabda NBII Északi-csoportjában szereplő Esztergomi Vitézek RAFC alakulata, amely 40:19 arányban múlta felül a nógrádi gárdát. A lehengerlő teljesítményt nyújtó hazaiak a hétvégi sikerükkel megléptek üldözőiktől, egyben megőrizték a tabellán a harmadik helyüket is.

    Hídlap