Árpád

Hídlap

Autóskesztyűt fel, váltót egyesbe, és padlógáz! A megunhatatlan MX-5 – Cargineering blog

Tökéletes autó az utazást magáért az útért kedvelőknek, akiknek nem nyűg a vezetés, és az odajutás nem egy letudandó, szükséges rossz.

Élményautó kell, meguntam az 1.5D Saxot! –mondta egyik haverom, mire jött a tőlem elvárható válasz:
– Vegyél BMW-t, régi M50-es, 6 hengeres blokkal!
– Jó, de annál túl nagy a tempó, a Ladás korszakom meg rég volt, valami kisebb kéne.
– Mit szólnál egy MX-5-ös Mazdához?
– Na, igen, gondoltam rá, de milyen lehet vezetni? Csak ki kéne próbálni egyet!

Innen jött az ötlet, hogy béreljünk egyet. A beszélgetés után 3 hétre már le is volt foglalva nekünk egy NB-s MX-5, egy szép szombati napra.

Nem is akármilyen, egy igen jó karban lévő, nem pedig egy rozsda boglya. Ráadásul az 1.8-as motorral, 6-os kézi váltóval és sperr difivel! Azt hiszem, ennél sokkal több nem kell egy jó szombathoz. De még ekkor jött csak a ráadás, gyönyörű napos idő formájában, szóval tető nélkül lehetett hajtani egész nap a gépet.

Reggel fél 10 re volt megbeszélve a kocsi átvétele Kelenföldön, a P+R parkolóban, mi kicsit korábban érkeztünk ezért a kocsink mellett ácsorogva vártuk, hogy befusson az MX-5. Meg is jött, keresztben, csikorgó kerekekkel, ahogy a nagy könyvben meg van írva. A tulaj első mondata:
– Itt a kulcs, az olaj meleg, ne kíméljétek!

Már csak indulás után tűnt fel, hogy a kesztyűtartóba miket készített nekünk, gondolom az eddigi tapasztalatok alapján: pár reklámajándék, névjegykártya, csoki, nedves törlőkendő és egy csomag gumi.

Folytatás:
Cargineering

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap