Márk

Hídlap

A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

Tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban lévő keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

A megjelenteket Valkó Miklós, az iskola igazgatója köszöntötte. Úgy fogalmazott: az elmúlt 2000 évben talán soha nem volt akkora mértékű keresztényüldözés, mint most, a XXI. században. Fontos tudatosítani magunkban, hogy hova születtünk, viszont a felelősségünk nagyon nagy.

A kiállítást Völner Pál államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. Azt mondta: egy olyan világban élünk, ahol bárhol üldöztetés érhet bárkit.

Hozzátette: ez a hiánypótló tárlat fontos a diákságnak, a pedagógusoknak, a társadalomnak, annak a közegnek, amelyben élünk, mert erről a témáról nincs elegendő információnk.

Völner Pál úgy fogalmazott: a kiállításon tényfeltáró adatok jelennek meg, nem kitalált, hanem a valós, megélt, kőkemény valóságról.

Napjainkban a keresztényüldözés mértéke jóval nagyobb, mint Nero császár korában, jelenleg minden öt vallása miatt üldöztetést szenvedő emberből négy keresztény. A kiállítás anyagából kiderül, hogy a különféle szervezetek térnyerése miatt jelenleg az afrikai és a közel-keleti keresztények helyzete a legaggasztóbb.

A tárlatot Harmai Gábor plébános áldotta meg.

  • Polgármesterek ismerték el a rendőrök munkáját

    A Rendőrség Napja alkalmából Bajót, Lábatlan, Nyergesújfalu és Süttő polgármestere adott át jutalmakat a Nyergesújfalui Rendőrörs munkatársainak április 24-én. A települések vezetői azokat a rendőröket ismerték el Lábatlanon, akik munkájukkal, szolgálatellátásukkal példát mutattak kollégáiknak.

    Hídlap
  • Lovastúra-útvonalak nyíltak a Pilisben

    A Pilisi Parkerdőben ünnepélyes keretek között nyitották meg a Pilis Ride erdei lovas úthálózat első szakaszát, így a gyalogos és kerékpáros túrázás mellett már lóháton is kényelmesen bejárhatók a Visegrádi-hegység legszebb részei.

    Hídlap