Beáta, Izolda

Hídlap

A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

Tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban lévő keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

A megjelenteket Valkó Miklós, az iskola igazgatója köszöntötte. Úgy fogalmazott: az elmúlt 2000 évben talán soha nem volt akkora mértékű keresztényüldözés, mint most, a XXI. században. Fontos tudatosítani magunkban, hogy hova születtünk, viszont a felelősségünk nagyon nagy.

A kiállítást Völner Pál államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. Azt mondta: egy olyan világban élünk, ahol bárhol üldöztetés érhet bárkit.

Hozzátette: ez a hiánypótló tárlat fontos a diákságnak, a pedagógusoknak, a társadalomnak, annak a közegnek, amelyben élünk, mert erről a témáról nincs elegendő információnk.

Völner Pál úgy fogalmazott: a kiállításon tényfeltáró adatok jelennek meg, nem kitalált, hanem a valós, megélt, kőkemény valóságról.

Napjainkban a keresztényüldözés mértéke jóval nagyobb, mint Nero császár korában, jelenleg minden öt vallása miatt üldöztetést szenvedő emberből négy keresztény. A kiállítás anyagából kiderül, hogy a különféle szervezetek térnyerése miatt jelenleg az afrikai és a közel-keleti keresztények helyzete a legaggasztóbb.

A tárlatot Harmai Gábor plébános áldotta meg.

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements