Árpád

Hídlap

A keresztényüldözésről nyílt kiállítás Esztergomban

Tizenkét tablóból álló kiállítás nyílt az esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet iskola aulájában hétfő reggel. A tárlat a napjainkban lévő keresztényüldözést mutatja be tényfeltáró adatokkal.

A megjelenteket Valkó Miklós, az iskola igazgatója köszöntötte. Úgy fogalmazott: az elmúlt 2000 évben talán soha nem volt akkora mértékű keresztényüldözés, mint most, a XXI. században. Fontos tudatosítani magunkban, hogy hova születtünk, viszont a felelősségünk nagyon nagy.

A kiállítást Völner Pál államtitkár, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg. Azt mondta: egy olyan világban élünk, ahol bárhol üldöztetés érhet bárkit.

Hozzátette: ez a hiánypótló tárlat fontos a diákságnak, a pedagógusoknak, a társadalomnak, annak a közegnek, amelyben élünk, mert erről a témáról nincs elegendő információnk.

Völner Pál úgy fogalmazott: a kiállításon tényfeltáró adatok jelennek meg, nem kitalált, hanem a valós, megélt, kőkemény valóságról.

Napjainkban a keresztényüldözés mértéke jóval nagyobb, mint Nero császár korában, jelenleg minden öt vallása miatt üldöztetést szenvedő emberből négy keresztény. A kiállítás anyagából kiderül, hogy a különféle szervezetek térnyerése miatt jelenleg az afrikai és a közel-keleti keresztények helyzete a legaggasztóbb.

A tárlatot Harmai Gábor plébános áldotta meg.

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap