Sándor, Ede

Hídlap

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás Együttes hétfőn Esztergomban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes a József Attila és a Babits Mihály Általános Iskolában tanuló gyerekekhez hozta közelebb a népzenét.

Sipos Mihály, a Muzsikás alapító tagja elmondta: az együttes 2004 óta tart ingyenes, rendhagyó énekórákat az iskolákban, általánostól egészen a középfokú intézményekig, beleértve a speciális iskolákat is. A magyar népzenét már számos országba elvitték, most szeretnék itthon is nagyobb hangsúlyt fektetni a megismertetésébe.

Az órán a gyerekek lelkesen énekeltek, tapsoltak, érdeklődtek a hangszerek iránt. Sipos Mihály kifejtette, hogy a legtöbben a hegedűt, a nagybőgőt ismerik, de a tamburával, a brácsával, a hosszú furulyával és a gyimesi ütőgardonnal nem találkoznak minden nap.

A muzsikus kifejtette, hogy sok pozitív visszajelzés érkezik hozzájuk. Volt olyan növendék, aki az órájuknak köszönhetően szerette meg a népzenét és kezdett el hangszeren játszani.

Az eseményen készült fotókat IDE kattintva tekintheti meg.

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements