Márk

Hídlap

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás Együttes hétfőn Esztergomban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes a József Attila és a Babits Mihály Általános Iskolában tanuló gyerekekhez hozta közelebb a népzenét.

Sipos Mihály, a Muzsikás alapító tagja elmondta: az együttes 2004 óta tart ingyenes, rendhagyó énekórákat az iskolákban, általánostól egészen a középfokú intézményekig, beleértve a speciális iskolákat is. A magyar népzenét már számos országba elvitték, most szeretnék itthon is nagyobb hangsúlyt fektetni a megismertetésébe.

Az órán a gyerekek lelkesen énekeltek, tapsoltak, érdeklődtek a hangszerek iránt. Sipos Mihály kifejtette, hogy a legtöbben a hegedűt, a nagybőgőt ismerik, de a tamburával, a brácsával, a hosszú furulyával és a gyimesi ütőgardonnal nem találkoznak minden nap.

A muzsikus kifejtette, hogy sok pozitív visszajelzés érkezik hozzájuk. Volt olyan növendék, aki az órájuknak köszönhetően szerette meg a népzenét és kezdett el hangszeren játszani.

Az eseményen készült fotókat IDE kattintva tekintheti meg.

  • Polgármesterek ismerték el a rendőrök munkáját

    A Rendőrség Napja alkalmából Bajót, Lábatlan, Nyergesújfalu és Süttő polgármestere adott át jutalmakat a Nyergesújfalui Rendőrörs munkatársainak április 24-én. A települések vezetői azokat a rendőröket ismerték el Lábatlanon, akik munkájukkal, szolgálatellátásukkal példát mutattak kollégáiknak.

    Hídlap
  • Lovastúra-útvonalak nyíltak a Pilisben

    A Pilisi Parkerdőben ünnepélyes keretek között nyitották meg a Pilis Ride erdei lovas úthálózat első szakaszát, így a gyalogos és kerékpáros túrázás mellett már lóháton is kényelmesen bejárhatók a Visegrádi-hegység legszebb részei.

    Hídlap