Szilárda

Hídlap

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás

Rendhagyó énekórát tartott a Muzsikás Együttes hétfőn Esztergomban. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népzenei együttes a József Attila és a Babits Mihály Általános Iskolában tanuló gyerekekhez hozta közelebb a népzenét.

Sipos Mihály, a Muzsikás alapító tagja elmondta: az együttes 2004 óta tart ingyenes, rendhagyó énekórákat az iskolákban, általánostól egészen a középfokú intézményekig, beleértve a speciális iskolákat is. A magyar népzenét már számos országba elvitték, most szeretnék itthon is nagyobb hangsúlyt fektetni a megismertetésébe.

Az órán a gyerekek lelkesen énekeltek, tapsoltak, érdeklődtek a hangszerek iránt. Sipos Mihály kifejtette, hogy a legtöbben a hegedűt, a nagybőgőt ismerik, de a tamburával, a brácsával, a hosszú furulyával és a gyimesi ütőgardonnal nem találkoznak minden nap.

A muzsikus kifejtette, hogy sok pozitív visszajelzés érkezik hozzájuk. Volt olyan növendék, aki az órájuknak köszönhetően szerette meg a népzenét és kezdett el hangszeren játszani.

Az eseményen készült fotókat IDE kattintva tekintheti meg.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap