Beáta, Izolda

Hídlap

Váltsd meg a világot, légy önkéntes!

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program célja az önkéntes tevékenységen keresztül megvalósuló társadalmi szolgálat és az ehhez közvetlenül és kiegészítő jelleggel kapcsolódó képzések. A projekt közvetlen célcsoportját azok a 18-22 éves fiatalok adják, akik pályaválasztás előtt állnak.

Az EFOP 1.3.8 „Önkéntesség személyre szabva” konstrukcióban a HAT Alapítvány célja a programmal összhangban, hogy a fiatalok számára a középiskolai tanulmányokat követően fél év tapasztalatgyűjtést és hasznos állampolgári tudás megszerzését biztosítsa a tudatos pályaválasztás megalapozására, emellett ingyenes nyelvtanfolyammal és ösztöndíjjal segítse őket a tovább lépésben.

A programba jelentkezhetnek azok a 18-22 éves fiatalok, akik vagy végzős középiskolások, vagy már befejezték tanulmányaikat, de jelenleg nem dolgoznak, és nem tanulnak nappali tagozaton.

A fiatalok a programban nonprofit szervezeteknél végeznek társadalmilag hasznos feladatokat, és olyan szolgáltatásokat – tanácsadás, coaching, tréningek – kapnak emellett, ami segíti őket, hogy megtalálják a számukra megfelelő utat.
Ez nemcsak nekik segítség, hanem azoknak a szervezeteknek is, akik ezáltal segítséget kapnak!

Ezért várják a szervezők azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését, akik szívesen fogadják a fiatalok segítségét munkájukhoz.

További információ a fiatalok és civil szervezetek számára:
www.onkentes.ittvagyok.org

Sajtóközlemény

A fotó illusztráció

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements