Árpád

Hídlap

Felújított tornatermet kapnak az Arany iskola diákjai

Teljesen megújul az Esztergom-kertvárosi Arany János Általános Iskola tornaterme. A fejlesztésre az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében nyílt lehetősége az intézménynek, mintegy 60 millió forintot költhetnek a beruházásra.

A felújítással kapcsolatban szerdán tartottak sajtótájékoztatót, ahol Völner Pál megyei fejlesztési biztos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy mindent megtesznek azért, hogy a kertvárosi településrész Esztergom szerves részévé váljon. Hozzátette, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően megépül a kerékpárút a Mária Valéria hídtól a Palatinus-tóig, így a lakosság akár kerékpárral is biztonságosan közlekedhet majd Esztergom és Kertváros között.

Erős Gábor önkormányzati képviselő, a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság vezetője emlékeztetett, hogy az iskolában a közelmúltban nem ez az első sportcélú fejlesztés, mintegy másfél évvel ezelőtt egy teljesen új, műfüves labdarúgópályát adtak át az intézményben, amelyet azóta is örömmel használnak a diákok.

A rendezvényen elhangzott, hogy október 31-ig a 448 négyzetméteres tornateremben kicserélik a parkettát, új villamos hálózati rendszert építenek ki, valamint korszerűsítik a hozzá tartozó vizesblokkot is. Mindezek mellett nyílászárók cseréjére is lehetőség nyílik.

Az ünnepségen az iskola diákjai készültek zenés, táncos műsorral.

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap