Sándor, Ede

Hídlap

Műfüves pályát kaptak a pilismaróti ovisok

Új sportpályán játszhatnak a pilismaróti Mesevár Óvoda növendékei. A 6×12 méteres pályát kedden avatták fel ünnepélyes keretek között. A beruházás során lehetőség nyílt eszközbeszerzésre, valamint az óvodapedagógusok speciális képzésére is.

A fejlesztés 70 százalékban társasági adókból (TAO), valamint az önkormányzat bruttó 2,85 millió forintnyi önrészéből valósult meg. A játékteret speciális, háromrétegű, töltetlen svájci műfűvel látták el, amelyet palánk és három méter magasságú acélszerkezet vesz körbe.

A pályaépítés, az eszközbeszerzés és a képzés mellett, a fejlesztésnek köszönhetően az óvónők különböző oktatókönyveket is kaptak, amelyek segítségével sportág specifikus testnevelés órákat tarthatnak a gyermekeknek.

Az ismertető után Szathmári Sándorné óvodavezető, Dr. Molnár Andrea alapítvány elnöke és Pergel István polgármester közösen átvágták a szalagot, majd Osvald Zsolt vezetésével a gyermekek használatba vették a sportpályát.

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements