Endre, Elek

Hídlap

Műfüves pályát kaptak a pilismaróti ovisok

Új sportpályán játszhatnak a pilismaróti Mesevár Óvoda növendékei. A 6×12 méteres pályát kedden avatták fel ünnepélyes keretek között. A beruházás során lehetőség nyílt eszközbeszerzésre, valamint az óvodapedagógusok speciális képzésére is.

A fejlesztés 70 százalékban társasági adókból (TAO), valamint az önkormányzat bruttó 2,85 millió forintnyi önrészéből valósult meg. A játékteret speciális, háromrétegű, töltetlen svájci műfűvel látták el, amelyet palánk és három méter magasságú acélszerkezet vesz körbe.

A pályaépítés, az eszközbeszerzés és a képzés mellett, a fejlesztésnek köszönhetően az óvónők különböző oktatókönyveket is kaptak, amelyek segítségével sportág specifikus testnevelés órákat tarthatnak a gyermekeknek.

Az ismertető után Szathmári Sándorné óvodavezető, Dr. Molnár Andrea alapítvány elnöke és Pergel István polgármester közösen átvágták a szalagot, majd Osvald Zsolt vezetésével a gyermekek használatba vették a sportpályát.

  • Csillaghullás Minifesztivál Kesztölcön

    Változatos programokkal valódi minifesztivált szerveznek Kesztölcön augusztus 4-én. A rendező Virágzó Kesztölc Egyesület éjszakai csillagles túrával, előadásokkal, zenével, lampionokkal és igazi piknik hangulattal várja majd az érdeklődőket. Helyszín az Erdészház Turistaszálló.

    Hídlap