Szilárda

Hídlap

Műfüves pályát kaptak a pilismaróti ovisok

Új sportpályán játszhatnak a pilismaróti Mesevár Óvoda növendékei. A 6×12 méteres pályát kedden avatták fel ünnepélyes keretek között. A beruházás során lehetőség nyílt eszközbeszerzésre, valamint az óvodapedagógusok speciális képzésére is.

A fejlesztés 70 százalékban társasági adókból (TAO), valamint az önkormányzat bruttó 2,85 millió forintnyi önrészéből valósult meg. A játékteret speciális, háromrétegű, töltetlen svájci műfűvel látták el, amelyet palánk és három méter magasságú acélszerkezet vesz körbe.

A pályaépítés, az eszközbeszerzés és a képzés mellett, a fejlesztésnek köszönhetően az óvónők különböző oktatókönyveket is kaptak, amelyek segítségével sportág specifikus testnevelés órákat tarthatnak a gyermekeknek.

Az ismertető után Szathmári Sándorné óvodavezető, Dr. Molnár Andrea alapítvány elnöke és Pergel István polgármester közösen átvágták a szalagot, majd Osvald Zsolt vezetésével a gyermekek használatba vették a sportpályát.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap