Sándor, Ede

Hídlap

Új buszfordulót és utat adtak át Kesztölcön

Átépítették a jelenlegi buszfordulót és 300 méternyi szakaszon új burkolattal látták el az utcákat Kesztölcön. A Csévi és a Malom utca buszfordulóig tartó szakaszát kedden adták át. A beruházás 15 millió forintból valósult meg.

Az átadó ünnepségen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar gazdaság és a költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy a kisebb településekre is jusson állami támogatás. A források segítségével komfortosabb környezetet építhetnek ki a lakosoknak.

Az országgyűlési képviselő emellett kiemelte, hogy a kesztölci önkormányzattal közösen keresik a lehetőségét annak, hogy a település fokozatosan megújuljon. A tervek szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatai mellett további útfelújítások várhatóak a községben.

Vöröskői István polgármester ismertette, hogy ez már a harmadik olyan beruházás, amely költségvetési támogatásból valósulhatott meg. Korábban a Széchenyi utca járda- és útburkolat javítása, majd az óvoda felújítása történt meg.

Völner Pál, megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a térségben több útfelújítás is zajlik jelenleg vagy várható a következő néhány hónapban. Részletezte, hogy a közelmúltban Gyermely és Szomor között indultak meg az útfelújítási munkálatok, de a szakemberek dolgoznak már a Tát és Tokod közötti, Esztergomot Tatabányával összekötő útszakaszon. Kisebb felújítások zajlanak majd Dorog és Leányvár között is egy elhanyagoltabb, körülbelül egy kilométeres szakaszon, illetve Tát és Nyergesújfalu között szintén található egy egy kilométeres út, ami megújul most ebben az időszakban. A tervek szerint néhány hónapon belül befejeződnek ezek a munkálatok – mondta Völner Pál.

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements