Szilárda

Hídlap

Új buszfordulót és utat adtak át Kesztölcön

Átépítették a jelenlegi buszfordulót és 300 méternyi szakaszon új burkolattal látták el az utcákat Kesztölcön. A Csévi és a Malom utca buszfordulóig tartó szakaszát kedden adták át. A beruházás 15 millió forintból valósult meg.

Az átadó ünnepségen Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar gazdaság és a költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy a kisebb településekre is jusson állami támogatás. A források segítségével komfortosabb környezetet építhetnek ki a lakosoknak.

Az országgyűlési képviselő emellett kiemelte, hogy a kesztölci önkormányzattal közösen keresik a lehetőségét annak, hogy a település fokozatosan megújuljon. A tervek szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) nyertes pályázatai mellett további útfelújítások várhatóak a községben.

Vöröskői István polgármester ismertette, hogy ez már a harmadik olyan beruházás, amely költségvetési támogatásból valósulhatott meg. Korábban a Széchenyi utca járda- és útburkolat javítása, majd az óvoda felújítása történt meg.

Völner Pál, megyei fejlesztési biztos, országgyűlési képviselő elmondta, hogy a térségben több útfelújítás is zajlik jelenleg vagy várható a következő néhány hónapban. Részletezte, hogy a közelmúltban Gyermely és Szomor között indultak meg az útfelújítási munkálatok, de a szakemberek dolgoznak már a Tát és Tokod közötti, Esztergomot Tatabányával összekötő útszakaszon. Kisebb felújítások zajlanak majd Dorog és Leányvár között is egy elhanyagoltabb, körülbelül egy kilométeres szakaszon, illetve Tát és Nyergesújfalu között szintén található egy egy kilométeres út, ami megújul most ebben az időszakban. A tervek szerint néhány hónapon belül befejeződnek ezek a munkálatok – mondta Völner Pál.

  • Szörnyen jó mesekönyv egy esztergomi kötődésű írótól

    Pifkó Célia, esztergomi kötődésű író könyvét tegnap mutatták be Budapesten, a Várkert Bazárban. A „Szörnyek a szobádban” című színvonalas, bájos alkotást Orosz Annabella illusztrálta és a Képmás kiadó gondozásában látott napvilágot. Az esztergomi kötődésű író édesapjáról utcát is neveztek el.

    Hídlap
  • Megújult a községháza Dömösön

    Nyolcvan millió forintból újult meg a községháza Dömösön a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán nyert támogatásból, valamint az önkormányzat saját forrásából. A korszerűsített épületet szerdán adták át.

    Hídlap