Sándor, Ede

Hídlap

Közösségi kerteket alakítanak ki Nyergesen

Hagyományos közösségi kertet alakítanak ki Nyergesújfalun, amely az idősek számára is művelésre alkalmas emelt ágyásokkal, a kertészkedésben eddig nem járatosak számára pedig szakmai irányítással várja majd a helyieket. A parcellákra csütörtök délig lehet jelentkezni.

A felhívás így szól:

Toborzó az újonnan kialakításra kerülő „Kiserdő” Közösségi Kert parcelláira – Május 1 tér és környéke lakóinak figyelmébe!

A nagyvárosi közösségi kertek sikerén felbuzdulva, idén tavasszal létesül a Május 1 téren, a parkoló mögött, a Kiserdő szélén, a zöldterület egy részén „hagyományos” közösségi kert az idősek számára is művelésre alkalmas emelt ágyásokkal, a kertészkedésben eddig nem járatosak számára szakmai irányítással.

A parcellabérlők ötletei, kreativitása alapján több funkciója is lehet a közösségi színtérnek: mezítlábas tanösvénnyel, fűszerkerttel, játéklehetőségekkel, óvodai ágyásokkal is gazdagodhat a terület, mindez a parcellát művelők akaratán múlik. (Az első parcellák mérete: 230 x 120 cm.)

Mi az, amit kínál a Kert?

KERTÉSZKEDÉS
A “SZÜRET” ÖRÖME
KÖRNYEZETTUDATOSSÁG
NAPI SIKEREK
KÖZÖSSÉGI ÉLET
GENERÁCIÓK KÖZELEDÉSE

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A PARCELLÁKRA:

2018.04. 12. (csütörtök) 12:00 ÓRA (ÍRÁSBAN kérjük)
E-mail: csoppu.gabriella@nyergesujfalu.hu címen, vagy a Városházára eljuttatott levélben.

Túljelentkezés esetén sorsolás dönt az első parcellák kiosztásáról!

A továbbiakban parcellák kialakítása az igényekkel összhangban folyamatosan történik, kiosztásuk a jelentkezések beérkezése sorrendjében a rendelkezésre álló parcellák erejéig folyamatos.

A fotó illusztráció

  • Nem bírt az éllovassal a Dorog

    Hazai pályán szenvedett vereséget a Dorogi FC az éllovas Zalaegerszegi TE csapatától a Merkantil Bank Liga 29. fordulójában. Bár Paudits Patrik révén a harmadik percben a hazaiak szerezték meg a vezetést, az élvonalba igyekvő vendégek nagy nyomást helyeztek vendéglátóikra: végül fordítottak és a három pontot is magukkal vitték.

    Hídlap
  • Méretes csukák akadtak horogra a pergető versenyen

    Huszontöt versenyző összesen 2003 centiméternyi halat fogott a tizedik alkalommal megrendezett Március 15-i Pergető Versenyen. A Kerek-tavi sportrendezvényen a nemzeti ünnep alkalmából kokárdát tűztek magukra a horgászok, akik egy 67 centiméteres süllő kivételével kizárólag csak csukákat fogtak ki a vízből.

    Hídlap
Advertisements