Máté, Mirella

Hídlap

Közösségi kerteket alakítanak ki Nyergesen

Hagyományos közösségi kertet alakítanak ki Nyergesújfalun, amely az idősek számára is művelésre alkalmas emelt ágyásokkal, a kertészkedésben eddig nem járatosak számára pedig szakmai irányítással várja majd a helyieket. A parcellákra csütörtök délig lehet jelentkezni.

A felhívás így szól:

Toborzó az újonnan kialakításra kerülő „Kiserdő” Közösségi Kert parcelláira – Május 1 tér és környéke lakóinak figyelmébe!

A nagyvárosi közösségi kertek sikerén felbuzdulva, idén tavasszal létesül a Május 1 téren, a parkoló mögött, a Kiserdő szélén, a zöldterület egy részén „hagyományos” közösségi kert az idősek számára is művelésre alkalmas emelt ágyásokkal, a kertészkedésben eddig nem járatosak számára szakmai irányítással.

A parcellabérlők ötletei, kreativitása alapján több funkciója is lehet a közösségi színtérnek: mezítlábas tanösvénnyel, fűszerkerttel, játéklehetőségekkel, óvodai ágyásokkal is gazdagodhat a terület, mindez a parcellát művelők akaratán múlik. (Az első parcellák mérete: 230 x 120 cm.)

Mi az, amit kínál a Kert?

KERTÉSZKEDÉS
A “SZÜRET” ÖRÖME
KÖRNYEZETTUDATOSSÁG
NAPI SIKEREK
KÖZÖSSÉGI ÉLET
GENERÁCIÓK KÖZELEDÉSE

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ A PARCELLÁKRA:

2018.04. 12. (csütörtök) 12:00 ÓRA (ÍRÁSBAN kérjük)
E-mail: csoppu.gabriella@nyergesujfalu.hu címen, vagy a Városházára eljuttatott levélben.

Túljelentkezés esetén sorsolás dönt az első parcellák kiosztásáról!

A továbbiakban parcellák kialakítása az igényekkel összhangban folyamatosan történik, kiosztásuk a jelentkezések beérkezése sorrendjében a rendelkezésre álló parcellák erejéig folyamatos.

A fotó illusztráció