Vilmos

Hídlap

Ötvenszázalékos utazási kedvezmény a Szakmák Éjszakája rendezvényekre

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira.

A Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakképzési centrumok – a minisztérium szakmai támogatása mellett – „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényt szerveznek. Az április 13-i program országszerte 128 települést érint. A rendezvényre utazók részére a MÁV-START és a GYSEV ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

A jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazást legkorábban április 13-tól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb április 14-én éjfélig kell befejezni.

A kedvezmény másodosztályra érvényes, első osztályú kocsi igénybe vétele esetén a jegyár különbözetet meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes feláras jegyet meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén az intézmény hivatalos bélyegzőjével lebélyegzik, vagy a programban részt vevő intézmény által kiadott részvételi igazolást jegyellenőrzéskor bemutatják. Amennyiben ezt elmulasztják, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki az alkalmi kedvezményt.

Az utazási kedvezményre jogosult tanintézetek megtekinthetők a MÁV-csoport honlapján közzétett ajánló végén található listában. A programokról bővebb információ a rendezvény honlapján (http://szakmakejszakaja.hu/) olvasható.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

  • Járdát újítanak a Budai Nagy Antal lakótelepen

    Felújítják járdát Esztergomban, a Budai Nagy Antal utcai lakótelepen. A munkálatok június 27-én kezdődnek meg. A beruházás során a burkolatot javítja majd a kivitelező, Strabag Kft. Mindezt az önkormányzat közölte a város honlapján.

    Hídlap
  • VOLT vonattal, VOLT kombinált jeggyel a VOLT Fesztiválra!

    A MÁV-START és a GYSEV kombinált – a soproni helyi buszjáratok korlátlan használatát is biztosító – jegyet kínál a VOLT Fesztiválra vonattal utazó diákoknak. A VOLT kombinált jegy a két vasúttársaság Budapest és Sopron között közlekedő járatain egyszeri vagy oda-vissza utazásra használható fel, június 25-től július 2-án éjfélig.

    Hídlap