Emánuel

Hídlap

Ötvenszázalékos utazási kedvezmény a Szakmák Éjszakája rendezvényekre

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira.

A Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásában működő szakképzési centrumok – a minisztérium szakmai támogatása mellett – „Szakmák Éjszakája” elnevezésű országos pályaorientációs rendezvényt szerveznek. Az április 13-i program országszerte 128 települést érint. A rendezvényre utazók részére a MÁV-START és a GYSEV ötven százalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít.

A jegy érvénytartama megegyezik az azonos távolságra szóló teljes árú menettérti jegy érvénytartamával, azzal a korlátozással, hogy az utazást legkorábban április 13-tól lehet megkezdeni, a visszautazást pedig legkésőbb április 14-én éjfélig kell befejezni.

A kedvezmény másodosztályra érvényes, első osztályú kocsi igénybe vétele esetén a jegyár különbözetet meg kell fizetni. Feláras vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes feláras jegyet meg kell váltani.

Az alkalmi menettérti jegy visszautazásra csak akkor érvényes, ha azt a rendezvény helyszínén az intézmény hivatalos bélyegzőjével lebélyegzik, vagy a programban részt vevő intézmény által kiadott részvételi igazolást jegyellenőrzéskor bemutatják. Amennyiben ezt elmulasztják, a vonaton a jegyvizsgáló teljes árúra egészíti ki az alkalmi kedvezményt.

Az utazási kedvezményre jogosult tanintézetek megtekinthetők a MÁV-csoport honlapján közzétett ajánló végén található listában. A programokról bővebb információ a rendezvény honlapján (http://szakmakejszakaja.hu/) olvasható.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements