Beáta, Izolda

Hídlap

A diákok pályaválasztását segítették Esztergomban

Pályaorientációs napot tartottak pénteken Esztergomban, a Tatabányai Szakképzési Centrum Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában. A rendezvény a végzős diákoknak nyújtott segítséget a pályaválasztásban, illetve a későbbi munkahely keresésben.

A Te szakmád a Te jövőd című program keretében interaktív előadásokkal várták a diákokat, ahol környékbeli sikeres vállalkozók, valamint alumnik beszéltek a munkájukról. A végzős diákok feltehették kérdéseiket és a kiállító standokon a környékbeli jelentősebb munkaerőt foglalkoztató cégekkel is megismerkedhettek.

Esztergomban, a Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskolában olyan volt diákokkal is beszélgethettek a jelenlévők, akik már szakmát szereztek és benne sikereket is értek el. Az intézmény és a program célja, hogy a jelenleg pályaválasztás előtt álló fiatalokat segítse, és minden információt megadjon nekik, amelyek megkönnyíthetik döntésüket.

Több előadást is meghallgathattak a jelenlévők, például a foglalkoztatás és a munkaerőpiac jelenlegi helyzetéről, a felvételik menetéről, a munkáltatók eljárásairól.

A programok célcsoportja a szakképző intézmények vezetői, irányítói, pedagógusai, a helyi cselekvési terv végrehajtásában szerepet játszó szakemberek, a szakképző intézmények tanulói, a HÍD programban tanulók, a lemorzsolódással veszélyeztetett és a roma származású diákok.

A célcsoport számára változatos programokat szerveznek többek között tehetséggondozással, pályaorientációval kapcsolatban. Mindezt olyan piaci szereplőkkel együttműködésben, akik gyakorlatban használható kulcskompetenciákkal és ismeretekkel támogatják a diákokat. Emellett prevenciós programokat is szerveznek a projekt során.

A programokra célirányosan érkeznek a TSZC végzős diákjai és más potenciális munkavállalók, érdeklődők, így támogatva a Komárom-Esztergom megyei cégeket is az új munkaerő toborzásában. Esztergomban három iskola tanulói vettek részt a pénteki rendezvényen a TSZC Balassa, Bottyán és Géza intézményekből érkeztek diákok. Őket a korábban felsoroltak mellett önéletrajz írási tanácsokkal is ellátták.

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements