Árpád

Hídlap

Hamarosan elérhető a MARGARÉTA mobil alkalmazás

Hamarosan Android és iOS eszközökön is használhatják a felhasználók a MARGARÉTA kártyamenedzsmenthez csatlakozó mobil alkalmazást.

A felhőalapú kártyamenedzsment rendszert a kapcsolódó mobil alkalmazásokkal együtt egy sikeres pályázatnak köszönhetően fejlesztette ki a Noreg Kft., így gyorsabbá és hatékonyabbá válhat a kártyák és tanúsítványok menedzselése.

Alkalmazásának legfőbb előnye a hagyományos kártyamenedzsment rendszerekkel szemben, hogy felhasználói oldalon nem szükséges a központi komponensek telepítése, azok futtathatók felhő környezetben, vagy szolgáltatásként is igénybe vehetők. A rendszerek üzemeltetéséhez szükséges speciális PKI szaktudás megszerzése sem szükséges. Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a végfelhasználók számára a szolgáltatások hamarosan Android, illetve iOS eszközre fejlesztett mobil alkalmazásokkal is elérhetővé válnak.

A mobil alkalmazás használatával a végfelhasználók többek között az alábbi funkciókat érhetik el:

• authentikációs, aláíró és titkosító tanúsítvány igénylése,

• archivált titkosító tanúsítvány letöltése a kapcsolódó titkos kulccsal együtt P12 formátumban,

• több tanúsítvány egyidejű letöltése a kapcsolódó titkos kulcsokkal egyetlen P12 állományban,

• kiválasztott tanúsítványok visszavonása,

• a felhasználó tanúsítványainak listázása (aktív, visszavont, lejárt, minden egyéb státusz információ).

A projekt alapját a Noreg Kft. sokéves, széleskörű PKI és smart kártya kezelési tapasztalata illetve a moduláris, magas rendelkezésre-állású, platform független MARGARÉTA kártyamenedzsment rendszer biztosítja.

A fejlesztés a GINOP 2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés elnevezésű pályázat keretében valósult meg.

A Noreg

A Noreg az információbiztonsági technológiák és szolgáltatások egyik hazai szakértője. A Noreg módszertan alapján személyre szabott, költséghatékony védelmi megoldásokkal biztosítja ügyfelei számára a folyamatos, zökkenőmentes üzletmenetet. Ügyfelei között szerepelnek a hazai pénzügyi, távközlési, államigazgatási, valamint ipari és kereskedelmi szektor vezető vállalatai is.

Sajtóközlemény

  • A jéghideg Dunába ugranak Nagymaroson

    2019. január 1-jén, 11 órakor a nagymarosi strand területén évbúcsúztató és újév köszöntő csobbanást tartanak a Dunában. Az esemény a Nagymarosi Önkormányzat támogatásával, orvosi felügyelet mellett zajlik és az eseményen mindenki a saját felelősségére vehet részt.

    Hídlap
  • Megszűnik a Takarék Letkésen

    December 14-től már csak a nagymarosi kirendeltségen vehetik igénybe a letkésiek a Centrál Takarék Szövetkezet szolgáltatásait. A letkési ugyanis megszűnik, az ügyeket a hozzá legközelebb eső településen intézhetik majd.

    Hídlap