Beáta, Izolda

Hídlap

Felavatják a Szent Borbála templom díszkivilágítását

Eucharisztia 1938-2020 címmel rendeznek konferenciát és kiállítást május 12-én Dorogon, valamint szabadtéri istentiszteletet tartanak a Jubileum téren. A város az idei Európa Nap – A Párbeszéd Napján a nyolcvan évvel ezelőtti eseményekre emlékezik.

1938-ban Magyarországon rendezték meg a 34. Eucharisztia Világkongresszust, amelynek keretében felavatták a Gáthy Zoltán tervei alapján, a Jubileum téren megépített, térdelő angyalokkal díszített Szénoltárt. Május 30-án, az emlékmű avatásának napján húszezer ember előtt celebrált eucharisztikus szentmisét Serédi Jusztinián esztergomi érsek.

Az idei ünnepség előkészületei már javában zajlanak, amelyhez kapcsolódóan elkezdődött a Jubileum tér felújítása. A kivitelező cég munkatársai kicserélik a régi, repedezett lépcsőfokokat, valamint megtisztítják a szobor környezetét. Az emlékműnél dr. Erdő Péter bíboros celebrál majd ünnepélyes szentmisét, amelyen felavatják az önkormányzati finanszírozásból megvalósult Szent Borbála templom díszkivilágítását.

Forrás: WP

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements