Tivadar

Hídlap

Felavatják a Szent Borbála templom díszkivilágítását

Eucharisztia 1938-2020 címmel rendeznek konferenciát és kiállítást május 12-én Dorogon, valamint szabadtéri istentiszteletet tartanak a Jubileum téren. A város az idei Európa Nap – A Párbeszéd Napján a nyolcvan évvel ezelőtti eseményekre emlékezik.

1938-ban Magyarországon rendezték meg a 34. Eucharisztia Világkongresszust, amelynek keretében felavatták a Gáthy Zoltán tervei alapján, a Jubileum téren megépített, térdelő angyalokkal díszített Szénoltárt. Május 30-án, az emlékmű avatásának napján húszezer ember előtt celebrált eucharisztikus szentmisét Serédi Jusztinián esztergomi érsek.

Az idei ünnepség előkészületei már javában zajlanak, amelyhez kapcsolódóan elkezdődött a Jubileum tér felújítása. A kivitelező cég munkatársai kicserélik a régi, repedezett lépcsőfokokat, valamint megtisztítják a szobor környezetét. Az emlékműnél dr. Erdő Péter bíboros celebrál majd ünnepélyes szentmisét, amelyen felavatják az önkormányzati finanszírozásból megvalósult Szent Borbála templom díszkivilágítását.

Forrás: WP

  • Hatalmas bombákat találtak Párkányban

    Négy működő, száz kilogrammos bombát találtak Párkányban. Jelenleg a környék evakuálása zajlik – adta hírül a Bumm.sk. A portál úgy értesült, hogy a szakemberek keresik azt a helyszínt, ahol teljes biztonságban tudják majd a bombákat megsemmisíteni.

    Hídlap