Sára, Márió

Hídlap

Súlyos égési sérüléseket szenvedett egy 8 hónapos kislány Csolnokon

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a 32 éves férfival szemben.

A vádlott az élettársával és a közös gyermekükkel egy csolnoki házban lakott. A férfi 2017. október 9. napján az elektromos serpenyőben húst sütött. Az akkor 8 hónapos kislánya a szobából kimászott hozzá a konyhába, majd felkapaszkodott az apja lábánál fogva, közben pedig – mivel a férfi a tőle elvárható figyelmet elmulasztotta – a vezetékénél fogva magára rántotta a forró olajjal teli serpenyőt.

A sértettnek a fején, hátán, karján és a lábán I-II-III. fokú, a testfelszín 21%-ára kiterjedő forrázásos égési sérülései keletkeztek. A testfelület 21%-át érintő, részben III. fokú égéses sérülések közvetlen életveszélyes sérülésnek tekinthetők.

Abban a kérdésben, hogy súlyos egészségromlás, vagy maradandó fogyatékosság kialakult-e, a sérülés bekövetkeztét követő egy év elteltével, a sértett személyes vizsgálatát követően lehet majd állást foglalni.

A férfi büntetőjogi felelősségéről a Tatabányai Törvényszék fog dönteni.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség
A fotó illusztráció

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap