Erzsébet

Hídlap

Majális gumifüsttel, Verstappenel és Besenyei Péterrel – Cargineering blog

Lassan már hagyomány, hogy ha május elseje, akkor Nagy futam. Még vagy 5-6 évvel ezelőtt voltam először, ahhoz képest azért sokat változott a rendezvény, de a lényeg maradt: hadd lásson a nép a “legbelebb” belvárosban versenyautókat, hadd remegjenek az üvegek a tiltáson forgatott, nyitott kipufogós gépektől. És persze az egész végén a légi parádé, Besenyei Péterrel és az ő szokásos Lánchíd alatti átrepülésével.

Talán nem a véletlen műve, ha az ember érez némi párhuzamot a régi római hagyománnyal, de szerintem még mindig sokkal jobb egy ilyenfajta cirkusz, mint a korábbi május elsejék politikai pártok által szervezett programjai, ahol általában a többiek hasonló rendezvényét szidták. Egyedül egy dolog hiányzott nekem a régi majálisokból, az pedig az ökörsütés. Nagyon szívesen néztem volna, ahogy Timo Glock pörgeti a DTM-es BMW-jét, miközben a jó kis sült ökröt cuppogtatom két pofára. Na mindegy, talán majd jövőre. Viszont a biztonság látványosan sokat javult a pár évvel korábbi rendezvényhez képest. Akkor egy darab fém rács választott el a padkán ülve a félig keresztbe csúszó, és gumidarabokat szóró versenyautóktól. Ezzel szemben most már dupla kordon védi a nézőket, az egyik állítólag ráadásul vízzel teli.

Hétfőn a Bazilika mögötti lezárt útszakaszon lehetett megnézni a versenyautókat, igaz sajnos csak állva, kordonnal elzárva. Belefért volna egy-két beindítás, és gázfröccs, nekem legalább is mindenképp, de megértem, ha az ott lakók miatt ezt nem erőltették. Azért így is akadt hallgatni való, a DTM-es Audit és az OXXO versenykamiont beindították egyszer míg ott voltam. Ha már versenykamion, természetesen kint volna a Tankpool24 csapata is, lehetett fotózkodni Kiss Norbival.

A blogbejegyzés folytatásáért kattintson ide:
Cargineering

  • Vasárnap este érkeznek az első hópihék

    A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.
    A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog.

    Hídlap