Bernadett

Hídlap

Majális gumifüsttel, Verstappenel és Besenyei Péterrel – Cargineering blog

Lassan már hagyomány, hogy ha május elseje, akkor Nagy futam. Még vagy 5-6 évvel ezelőtt voltam először, ahhoz képest azért sokat változott a rendezvény, de a lényeg maradt: hadd lásson a nép a “legbelebb” belvárosban versenyautókat, hadd remegjenek az üvegek a tiltáson forgatott, nyitott kipufogós gépektől. És persze az egész végén a légi parádé, Besenyei Péterrel és az ő szokásos Lánchíd alatti átrepülésével.

Talán nem a véletlen műve, ha az ember érez némi párhuzamot a régi római hagyománnyal, de szerintem még mindig sokkal jobb egy ilyenfajta cirkusz, mint a korábbi május elsejék politikai pártok által szervezett programjai, ahol általában a többiek hasonló rendezvényét szidták. Egyedül egy dolog hiányzott nekem a régi majálisokból, az pedig az ökörsütés. Nagyon szívesen néztem volna, ahogy Timo Glock pörgeti a DTM-es BMW-jét, miközben a jó kis sült ökröt cuppogtatom két pofára. Na mindegy, talán majd jövőre. Viszont a biztonság látványosan sokat javult a pár évvel korábbi rendezvényhez képest. Akkor egy darab fém rács választott el a padkán ülve a félig keresztbe csúszó, és gumidarabokat szóró versenyautóktól. Ezzel szemben most már dupla kordon védi a nézőket, az egyik állítólag ráadásul vízzel teli.

Hétfőn a Bazilika mögötti lezárt útszakaszon lehetett megnézni a versenyautókat, igaz sajnos csak állva, kordonnal elzárva. Belefért volna egy-két beindítás, és gázfröccs, nekem legalább is mindenképp, de megértem, ha az ott lakók miatt ezt nem erőltették. Azért így is akadt hallgatni való, a DTM-es Audit és az OXXO versenykamiont beindították egyszer míg ott voltam. Ha már versenykamion, természetesen kint volna a Tankpool24 csapata is, lehetett fotózkodni Kiss Norbival.

A blogbejegyzés folytatásáért kattintson ide:
Cargineering

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap