Gyárfás

Hídlap

Sclerosis Multiplex Világnap Esztergomban

Az egész országból készülnek a gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel, sclerosis multiplex kórral élő sorstársak Esztergomba: a Duna partján jótékonysági futásra várnak mindenkit.

Amatőr és profi sportolókat, családokat, minden segíteni szándékozó résztvevőt várnak Esztergomba a hétvégén a sclerosis multiplexes betegek. 8 ezren élnek idehaza az idegrendszert ismeretlen okból, fiatalkorban megtámadó betegséggel. Az ezerarcú SM kórral kedvezőbb kórlefolyás esetén évtizedeken át együtt lehet élni, ám a fiatalok egy részét néhány év alatt mozgáskorlátozottá teheti a betegség, amely az idegpályák rombolása révén a mozgáskészség mellett a látásra, a beszédkészségre is kihatással lehet.

Esztergom belvárosában, az Erzsébet parkban május 26-án 9.30-tól várják a résztvevőket, a futás 10.30-tól indul. A jótékonysági futóversenyen 500 méteren, 5 és 10 kilométeres távokon lehet indulni, versenyen kívül pedig lehetőség lesz egy 1 kilométeres gyaloglásra is. A verseny apropója, hogy a hónap utolsó szerdáján, május 30-án van a Sclerosis Multiplex Világnap, a résztvevők erre szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A hivatalos versenykiírás itt érhető el: http://dpfp.hu/jotekonysagi-futas-versenykiirasa

  • Elindult a regisztráció az Online Számla rendszerben

    A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben.

    Hídlap
  • A Motorosk is lehetnek Angyalok

    Idén negyedik alkalommal szervezik meg a június 23-án, „A Motorosok is lehetnek Angyalok” jótékonysági motoros felvonulást. A rendezvény mottója utal a jótékonysági és adománygyűjtő szándékra, hiszen a motorosokat szólítják meg, és kérik, hogy “bújjanak angyalbőrbe” és adományukkal támogassák az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat.

    Hídlap