Sára, Márió

Hídlap

Átadták az Év Homlokzata elismerést Dorogon

Gremsberger Norbert pályaműve nyerte idén az első helyet a dorogi képviselőtestület és a Baumit Kft. az Év Homlokzat Felújítási Terv elnevezésű pályázatán. Az elismerő oklevelet Tittmann János polgármester adta át a győztesnek a pénteki testületi ülésen.

A díjátadót követen a polgármester ismertette, hogy a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén elfogadták azt a javaslatot, amely szerint tíz százalékkal megemelik a térségben ügyeleti szolgálatot ellátó személyek óradíját. Ehhez az önkormányzat 643 ezer forinttal járul hozzá.

A képviselők döntöttek arról, hogy a rossz állapotban lévő ravatalozó épületét Jaksics László okleveles építészmérnök tervei alapján felújítják, valamint rendbe teszik temetőnél lévő járdákat.

  • Környezettudatos diákok kapnak elismerést

    Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület az elmúlt évekhez hasonlóan, immár ötödik éve, 2019-ben is pályázatot hirdet a Horváth Piroska Díj a Környezettudatos Fiatalokért emlékplakett elnyerésére.

    Hídlap
  • Zátonyra futott egy hajó Helembánál

    Zátonyra futott egy hajó a 1709.5 fkm-nél, a Helemba-sziget alatt. Információink szerint a hajón nem keletkezett lék és nem szivárog belőle semmi. Jelenleg mentésre vár.

    Hídlap