Dezső

Hídlap

Átadták az Év Homlokzata elismerést Dorogon

Gremsberger Norbert pályaműve nyerte idén az első helyet a dorogi képviselőtestület és a Baumit Kft. az Év Homlokzat Felújítási Terv elnevezésű pályázatán. Az elismerő oklevelet Tittmann János polgármester adta át a győztesnek a pénteki testületi ülésen.

A díjátadót követen a polgármester ismertette, hogy a Dorogi Többcélú Kistérségi Társulás legutóbbi ülésén elfogadták azt a javaslatot, amely szerint tíz százalékkal megemelik a térségben ügyeleti szolgálatot ellátó személyek óradíját. Ehhez az önkormányzat 643 ezer forinttal járul hozzá.

A képviselők döntöttek arról, hogy a rossz állapotban lévő ravatalozó épületét Jaksics László okleveles építészmérnök tervei alapján felújítják, valamint rendbe teszik temetőnél lévő járdákat.

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements