Emánuel

Hídlap

Balassa Bálintra emlékeztek Esztergomban

Balassa Bálint halálának 424-ik évfordulójára emlékeztek szerda délután Esztergomban. Az esemény keretében koszorúkat helyeztek el a költő szobránál, majd a Katona István utcában lévő emléktáblánál méltatták a magyar irodalom első jelentős alkotóját.

Prof. Prokopp Mária, a Balassa Bálint Társaság elnöke beszédében a fiatalokhoz szólt. Azt mondta: mindenkinek úgy kell teljesítenie, felkészülnie a családban és az iskolában, mint annak idején Balassa tette. Szívvel-lélekkel harcolni és követni az álmaikat. Ez hozta Balassát is Esztergomba.

Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesületének elnöke méltatta az írót és felidézte munkásságának, életének fontosabb állomásait.

Az eseményen Esztergom diákjai is jelen voltak, akik a Kecskés Együttessel közösen énekeltek el megzenésített Balassa verseket.

Fotók

  • 24 órás sebességellenőrzésre készülnek a rendőrök

    A magyar rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva április 3-ától országos, 24 órán át tartó sebességellenőrzést végez. A hatóságok tavalyi akciója sikeresnek mondható: 2018-ban 1071 helyszínen 464367 darab járművet ellenőriztek és 4268 sebességtúllépést regisztráltak.

    Hídlap
Advertisements