Gyárfás

Hídlap

Balassa Bálintra emlékeztek Esztergomban

Balassa Bálint halálának 424-ik évfordulójára emlékeztek szerda délután Esztergomban. Az esemény keretében koszorúkat helyeztek el a költő szobránál, majd a Katona István utcában lévő emléktáblánál méltatták a magyar irodalom első jelentős alkotóját.

Prof. Prokopp Mária, a Balassa Bálint Társaság elnöke beszédében a fiatalokhoz szólt. Azt mondta: mindenkinek úgy kell teljesítenie, felkészülnie a családban és az iskolában, mint annak idején Balassa tette. Szívvel-lélekkel harcolni és követni az álmaikat. Ez hozta Balassát is Esztergomba.

Koditek Pál, az Esztergom Barátainak Egyesületének elnöke méltatta az írót és felidézte munkásságának, életének fontosabb állomásait.

Az eseményen Esztergom diákjai is jelen voltak, akik a Kecskés Együttessel közösen énekeltek el megzenésített Balassa verseket.

Fotók

  • Elindult a regisztráció az Online Számla rendszerben

    A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben.

    Hídlap
  • A Motorosk is lehetnek Angyalok

    Idén negyedik alkalommal szervezik meg a június 23-án, „A Motorosok is lehetnek Angyalok” jótékonysági motoros felvonulást. A rendezvény mottója utal a jótékonysági és adománygyűjtő szándékra, hiszen a motorosokat szólítják meg, és kérik, hogy “bújjanak angyalbőrbe” és adományukkal támogassák az esztergomi Vaszary Kolos Kórházat.

    Hídlap