Dezső

Hídlap

Kedvezményes nyílt hétvége a szobi tanuszodában

Június 9-én, szombaton és 10-én, vasárnap egész nap kedvezményes árakkal vár minden kedves látogatót a Nemzeti Sportközpontok, a szobi Duna-Ipoly Tanuszodában.

A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében megépült kétmedencés tanuszoda ünnepélyes átadását március 28-án tartották. A sikeres próbaüzemet követően az új létesítmény a hétvégén nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.

A program és az üzemeltető Nemzeti Sportközpontok célja, hogy biztosítsa az iskolások számára a mindennapos úszásoktatás infrastrukturális feltételeit. A szobi tanuszoda a város hosszú távú, sport irányú fejlesztési elgondolásainak egyik eleme. Az épület a Duna-part kajak- kenu sportra kihasznált területének világát színesíti, kerékpárúton is könnyen megközelíthető.

A fejlesztési koncepcióhoz kitűnően illeszkedő új létesítmény alkalmas az iskolai és óvodai keretek között szervezett úszásoktatásra, oktatási időn kívül pedig a település polgárai számára is hozzáférhető.

A Duna-Ipoly Tanuszoda Makovecz Imre tanítványai által került megtervezésre, így a jól ismert stílusjegyek jelennek meg az épület formáján, különös tekintettel a beltéri ívekre és a gerendázatra. A folyó közelsége miatt az épület a terepszintből jelentősen kiemelésre került.

A települési környezetbe illeszkedő tanuszoda hiánypótló feladatot lát el: a térségbeli gyermekek mindennapos testnevelés körülményeit hivatott javítani, biztosítva az úszásoktatás infrastrukturális feltételeit.

Reggeltől délutánig az oktatást szolgálja a komplexum, tanítási időn kívül azonban szélesebb közönség kiszolgálására, így a mindennapi sportélet lehetőségének megteremtésére is alkalmas lesz az uszoda, a helyi és környékbeli lakosság sportolási igényét szolgálja majd ki.

A nyitva tartás hétfőtől péntekig 8.00 órától 20.00 óráig tart, de érdemes figyelembe venni, hogy a lakosság részére 16.00 órától 20.00 óráig lesz látogatható a létesítmény, ugyanis 8.00 órától 16.00 óráig az iskolás csoportok úszás oktatása zajlik.

Szombaton és vasárnap 8.00 órától 18.00 óráig mindenki használhatja az uszodát, amellett, hogy ilyenkor is zajlik majd oktatás a medencékben.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a megnyitó hétvégére. A kedvezményes hétvége alkalmával rendezett vízi vetélkedő győztesei díjazásban részesülnek.

Sajtóközlemény

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements