Beáta, Izolda

Hídlap

Ilyen volt az idei KosBor Estek

2018. június 8-9-én ismét a dorogi Otthon tér szolgált a KosBor estek helyszínéül. Az idei rendezvényen az ütős hangszerek kerültek előtérbe. Emellett természetesen kiváló borok, pálinka, helyben sült finomságok, szusi és számtalan koncert várta az érdeklődőket.

A programokat 8-án, péntek este a tatabányai Black Jack zenekar indította húzós rock dalaival. Őket a forró latin ritmusokat játszó Cha-Cha Budapest követte, akik az első nap végén, Dj Adalbertoval kiegészülve Live act formájában még egyszer visszatértek a színpadra, miután a Péterfy Bori & Love Band fergeteges nagykoncertjét hallhatta a nagyérdemű.

Eközben szoros verseny zajlott a jelen lévő borászok között, mely végén megválasztották a fesztivál borát, illetve egy különdíjat is átadott a zsűri. Utóbbit Ősi Gábor Pincészete nyerte, a fesztivál bora pedig 2018-ban a Zsirai Pincészet 2015-ös tokaji furmintja lett, amelyet a győztes borászat faházában mindenki megkóstolhatott – ahogyan a többi nevező borait is.

9-én, szombaton már kora este megtelt a tér, 17 órától a Primrose Paradise szívekhez szóló előadása nyitotta a zenei élmények sorát. Őket követte a Taiko japán dobosok lenyűgöző, szinte hipnotikus előadása. Az ősi ritmusok betöltötték a teret és magával ragadták a közönséget. Őket a Bohemian Acoustic követte, lágy, fülbemászó dallamaival. Ezután lebilincselő előadást hallhattunk Bolodár Attilától, a Tokio Budapest séfjétől a szusi történelméről és jelenéről, mely végén a közönség többféle halas és halmentes finomságot is megkóstolhatott.

Sötétedés után Freddie élő nagykoncertje következett, amely hatalmas élmény volt, mind a legfiatalabb korosztály, mind a felnőttek számára. Ezután Dj Nara szolgáltatta a tőle megszokott ritmusokat a táncolni vágyóknak kifulladásig.

A “hamisítatlan KosBor hangulat”, a minőségi zene és a jobbnál jobb borok idén is magas színvonalú szórakozást biztosítottak az érdeklődőknek. A szervező Dorog és Térsége Turizmus Egyesület reméli, hogy mindenki megtalálta a számára szimpatikus koncerteket, borokat, ízeket! Találkozunk jövőre!

Sajtóközlemény

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements