Dezső

Hídlap

Lomtalanítás Nyergesen

Nyergesújfalun három egymást követő hétfőn lesz lomtalanítás. Az elszállítandó lomokat a szállítást megelőző nap délutánjától reggel 6 óráig lehet elhelyezni az ingatlan előtti közterületen, úgy, hogy azt a begyűjtést végző jármű meg tudja közelíteni és a rakodás biztonságosan, balesetmentesen elvégezhető legyen.

2018. június 11. HÉTFŐ: Eterniti városrész (Hullám utca és Óvoda utca közé eső terület és Bécsi u., kivéve a Sátori út!), Kossuth Lajos utca mindkét oldala és a főúttól a Duna felé eső utcák:

Eternit-Öregtelep (Bécsi út), Óvoda u., Klapka u., Pala u., Babits M. u., Idom u., Cső u., Hullám u., Kertalja u., Vadvirág u., Harmat u., Frankel L. u., Duna u., Esze T. u., Munkás u., Zöldfa u., Kun B. tér, Irinyi J. u., Kálmán I. tér, Kossuth L. u., József A. u., Rózsadomb, Bottyán J. u., Rákóczi u., Tölgyfa u., Dózsa Gy. u., Cserfa u., Krisztina tér, Beloiannisz u., Akácfa u., Szentgyörgyi Albert u., Honvéd utca

2018. június 18. HÉTFŐ: Sátori út és Munkácsy-liget páratlan oldala közötti terület:
Munkácsy-liget páratlan oldala, Sátori u., Jókai u., Tompa Mihály u., Arany János u., Szemere Bertalan u., Szabadság-domb, Bercsényi Miklós u., Vörösmarty Mihály u., Széchenyi István u., Béke tér, Szabadság-liget, Liget utca, Váci Mihály u. , Paskom u., Sánc u., Balassa Bálint u., Petőfi Sándor u., Damjanich János u., Zelk Zoltán u., Illyés Gyula u., Füst Milán u., Kisfaludy Károly u., Radnóti Miklós u., Madách Imre u., Vadkörtefa u., Csokonai utca, Nagy László utca

2018. június 25. HÉTFŐ: Munkácsy-liget páros oldalától Tát irányába eső terület
Munkácsy-liget páros oldala, Kernstok Károly u., Diófa u., Padányi tér, Íjász utca, Vecsési Sándor utca, Kottra Mihály köz, Bartók Béla u., Liszt Ferenc u., Kölcsey Ferenc u., Liliom u., Tavasz u., Aradi u., Ságvári u., Ady E. u., Móricz Zsigmond u., Erkel Ferenc u., Rózsa u., Május 1 tér, Tó utca, Búzás-hegy utca

A lomtalanítást a településen közszolgáltató, a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. alvállalkozója, az Eszköz Kft. végzi.

Kérjük, az elszállítandó lomokat a szállítást megelőző nap délutánjától reggel 6 óráig helyezzék el az ingatlan előtti közterületen, úgy, hogy azt a begyűjtést végző jármű meg tudja közelíteni és a rakodás biztonságosan, balesetmentesen elvégezhető legyen.

A lomtalanítás során kérjük, amennyiben lehetséges, a kisdarabos lomhulladékát nyitott zsákban vagy dobozban helyezze ki, ezzel könnyítve meg munkatársaink munkáját.

Éves lomtalanítás keretében háztartási lomok- háztartási berendezési tárgyak, bútorok, műanyag eszközök, könyvek, ruhák, szőnyegek, megunt játékok stb.- kerülnek elszállításra.

A lomtalanítás elvégzésének feltétele, hogy számlatartozás ne álljon fenn a teljesítés helyén.

Éves lomtalanítás során nem szállítható el :
Elektronikai hulladék (tv, rádió, hűtőgép, porszívó, hajszárító, tűzhely, stb.) – erre külön gyűjtést szervezünk a tavalyihoz hasonlóan!
Veszélyes hulladék (festék, ragasztó, vegyszerek, gyógyszereket, növényvédő szerek, fáradt olaj vagy ezekkel szennyezett tárgyak, akkumulátor, elemek, gumiabroncs, stb.)
Építési törmelék (kibontott ajtó, ablak, kád, csempe, gipsz, téglák, beton, stb.) – kis mennyiségben fogadja a Városháza konténere.
Zöldhulladékot, egyéb mezőgazdasági, ipari hulladék.

Nem szállítanak el komplett hagyatékot! A tavalyi évben előfordult, hogy a ház teljes bútorzatát kitették. Ehhez konténert szükséges rendelnie a lom tulajdonosának!

Figyeljenek arra, hogy csak a lomtalanításkor elszállítható tárgyakat helyezze ki, ezzel ügyelve környezete tisztaságára.

A rendőrséggel és a polgárőrséggel próbálunk a rendre vigyázni, azonban ehhez az is kell, hogy – ha éppen otthon vagyunk – az elszállítás kezdetéhez minél közelibb időpontban rakjuk a hulladékot!

Segítő együttműködésüket megköszönjük!

Forrás: Önkormányzat

  • Konyhakerttel gazdagodott a Zöld Óvoda

    Szerdán délelőtt a támogatók jelenlétében avatták fel az esztergomi Zöld Óvoda udvarán kialakított konyhakertet. Az ünnepség végén a gyermekek, a nevelők és a meghívott vendégek közösen énekelték el az intézmény természet- és környezetvédelem témaköreit is érintő himnuszát.

    Hídlap
  • Csomagolásmentes flashmobot szerveztek Esztergomban

    Második alkalommal rendezték meg a Vásárolj hulladék nélkül! akciót, melyhez idén Esztergom is csatlakozott. A flashmob résztvevői egy órán keresztül vásároltak zöld pólóban a piacon úgy, hogy semmihez nem kértek műanyag zacskót. Az akcióval a környezetvédelemre és a tudatos vásárlásra hívták fel a figyelmet.

    Hídlap
Advertisements