Beáta, Izolda

Hídlap

Több száz induló a mogyorósbányai Hegyek Pokla maratonon

Hegyek Pokla MTB XCM Maratont rendeztek Mogyorósbányán. Az országos eseménysorozat a 2018. évi Olimpia Ötpróba egyik állomása volt, ahol a 2020-as tokiói olimpiáig különböző távok teljesítéséért gyűjthetnek pontokat a résztvevők.

Az Esztergomi Küllőszaggatók Kerékpár Egyesület és a Mogyorósbányai Önkormányzat közös versenyén idén is több százan vettek részt. A versenyzők 26 kilométeres rövidtávon, a 46 és 66 kilométeres etapokon vehettek részt. A negyedik maraton nyitányaként óvodások és iskolások számára rendeztek rövid futamokat, amelyen a legfiatalabb versenyző, a mindössze két éves Keinauff Barbara Emma is sikeresen teljesítette az 1 kilométeres szakaszt.

Eredmények:

26 km-es táv:
Férfiak: 1. Sós Bendegúz 1:14:27
Nők: 1. Fischer Fanni 1:41:21

46 km-es táv:
Férfiak: 1. Ibrányi Attila 2:30:12
Nők: 1. Szekeres Viktória 2:58:59

66 km-es táv:
1. Révfalusi Balázs 3:33:58

  • Felavatták a Királyréti Kirándulóközpontot Szokolyán

    Átadták a 205 millió forintból megépült Királyréti Kirándulóközpontot csütörtökön, Szokolyán. A többfunkciós épület nem csak turisztikai szolgáltatást nyújt, hanem hely- és gazdálkodástörténeti bemutatót is kínál a Börzsönybe látogatóknak. A beruházásnak köszönhetően egyre többen választhatják úti célul a hegységet.

    Hídlap
  • Növelné a kormány az erdőterületek nagyságát

    A tavaszi időszakban 22 millió facsemete elültetésével járul hozzá a kormány a magyar erdők fenntartásához, emellett 2019-ben több mint 6000 hektárral növelik az erdőterületek számát – jelentette be Nagy István miniszter csütörtökön Kismaroson, az Erdők Nemzetközi Napja alkalmából rendezett díjátadó ünnepségen.

    Hídlap
Advertisements