László

Hídlap

Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája a Duna Múzeumban

Az időjárás kegyére is szükség volt ahhoz, hogy a szombaton megrendezésre került, országos rendezvénysorozat esztergomi eseményei ilyen jól sikerüljenek. A Duna Múzeumban – ahogy minden évben – idén is extra programokkal várták a látogatókat.

Bár az átalakítás miatt zárva tartó állandó kiállítás tereit idén nélkülöznie kellett a vendégeknek, nem okozott csalódást sem az esztergomiaknak, sem a messzebbről érkezőknek.

Az Európai Közép Galériában rendhagyó hajómakett kiállítást rendeztek – sok olyan műtárgyat felvonultatva, melyet eddig nem láthattak a múzeumbarátok. Működő morze berendezéssel lehetett üzenni egymásnak, de akinek ez kevés volt, olyat láthatott, amilyet Esztergomban eddig soha: a projektoros okoshomokozó apák és gyerekek kedvencévé vált villámgyorsan.

A kamaraszínpadon kora este a Figurina árnyékszínház produkcióját figyelhették kicsik és nagyok, 9 órától pedig a Vad Balaton című természetfilm esztergomi premiervetítésén ültek tömött sorok a kertmoziban.

A kézműves foglalkozások a kisebbek körében örvendtek hatalmas sikernek, soha ennyien nem vettek még részt egy este ezeken a programokon. Az Annus&Doma Acoustic elnevezésű helyi formáció fülbemászó slágereket tolmácsolt egész éjjel a fröccsteraszon ücsörgő vendégeknek.

Az intézmény reményei szerint jövőre, a Múzeumok Éjszakáján már az új állandó kiállítást is „birtokba vehetik” a látogatók.

forrás, fotó: Duna Múzeum

  • Párkányban is irtják a szúnyogokat

    Június 25-ről 26-ra virradóan közterületeken, lakóterületeken és játszótereken, majd három nappal később, június 29-én hajnalban Párkányban a Duna-parton, a “Csónakkikötő – Öböl” elnevezésű szakaszán gyérítik a szúnyogokat. A lakosok a beavatkozástól a vérszívók számának drasztikus csökkenését várja.

    Hídlap
Advertisements