Bernadett

Hídlap

Ilyen volt a Múzeumok Éjszakája a Duna Múzeumban

Az időjárás kegyére is szükség volt ahhoz, hogy a szombaton megrendezésre került, országos rendezvénysorozat esztergomi eseményei ilyen jól sikerüljenek. A Duna Múzeumban – ahogy minden évben – idén is extra programokkal várták a látogatókat.

Bár az átalakítás miatt zárva tartó állandó kiállítás tereit idén nélkülöznie kellett a vendégeknek, nem okozott csalódást sem az esztergomiaknak, sem a messzebbről érkezőknek.

Az Európai Közép Galériában rendhagyó hajómakett kiállítást rendeztek – sok olyan műtárgyat felvonultatva, melyet eddig nem láthattak a múzeumbarátok. Működő morze berendezéssel lehetett üzenni egymásnak, de akinek ez kevés volt, olyat láthatott, amilyet Esztergomban eddig soha: a projektoros okoshomokozó apák és gyerekek kedvencévé vált villámgyorsan.

A kamaraszínpadon kora este a Figurina árnyékszínház produkcióját figyelhették kicsik és nagyok, 9 órától pedig a Vad Balaton című természetfilm esztergomi premiervetítésén ültek tömött sorok a kertmoziban.

A kézműves foglalkozások a kisebbek körében örvendtek hatalmas sikernek, soha ennyien nem vettek még részt egy este ezeken a programokon. Az Annus&Doma Acoustic elnevezésű helyi formáció fülbemászó slágereket tolmácsolt egész éjjel a fröccsteraszon ücsörgő vendégeknek.

Az intézmény reményei szerint jövőre, a Múzeumok Éjszakáján már az új állandó kiállítást is „birtokba vehetik” a látogatók.

forrás, fotó: Duna Múzeum

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap