Erzsébet

Hídlap

Káromkodott és sértegette a rendőröket egy férfi Süttőn

Az Esztergomi Járási Ügyészség a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki többször becsületcsorbító kifejezésekkel illette az intézkedő rendőröket.

A férfi budapesti lakos, azonban sokszor a megyebeli Süttőn tartózkodik egy zártkerti ingatlanban. A két rendőr 2017. július 8. napján, a Süttő-Neszmély közötti főúton intézkedett a vádlottal, aki sérelmezte a munkájukat végző járőrök eljárását, ezért trágár, megalázó, bántó, illetőleg sértő kifejezésekkel illette őket. Az elkövető által használt kifejezések alkalmasak voltak a becsület csorbítására.

Ugyanez a két rendőr 2017. szeptember 2. napján, Süttőn gépkocsizó szolgálatot teljesített, amikor az egyik presszó teraszáról meglátta őket a vádlott. A férfi hangosan kiabált nekik, majd odaszaladt a jármű elé, és a munkájukat végző rendőröknek ismételten olyan megalázó, sértő kijelentéseket tett, amelyek alkalmasak voltak a becsület csorbítására.

A sértettek a rendvédelmi szervek tagjai, így hivatalos személynek minősülnek.

A férfi már volt büntetve, ezért az ügyészség vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

  • Vasárnap este érkeznek az első hópihék

    A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.
    A következő napokban északkelet felől továbbra is hideg, vasárnapig száraz légtömegek érkeznek fölénk, így bár sok lesz a napsütés, a reggelek fagyosakká válnak, és a csúcshőmérséklet is napról napra csökkenni fog.

    Hídlap