Bernadett

Hídlap

Káromkodott és sértegette a rendőröket egy férfi Süttőn

Az Esztergomi Járási Ügyészség a sértett munkakörének ellátásával összefüggésben elkövetett becsületsértés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki többször becsületcsorbító kifejezésekkel illette az intézkedő rendőröket.

A férfi budapesti lakos, azonban sokszor a megyebeli Süttőn tartózkodik egy zártkerti ingatlanban. A két rendőr 2017. július 8. napján, a Süttő-Neszmély közötti főúton intézkedett a vádlottal, aki sérelmezte a munkájukat végző járőrök eljárását, ezért trágár, megalázó, bántó, illetőleg sértő kifejezésekkel illette őket. Az elkövető által használt kifejezések alkalmasak voltak a becsület csorbítására.

Ugyanez a két rendőr 2017. szeptember 2. napján, Süttőn gépkocsizó szolgálatot teljesített, amikor az egyik presszó teraszáról meglátta őket a vádlott. A férfi hangosan kiabált nekik, majd odaszaladt a jármű elé, és a munkájukat végző rendőröknek ismételten olyan megalázó, sértő kijelentéseket tett, amelyek alkalmasak voltak a becsület csorbítására.

A sértettek a rendvédelmi szervek tagjai, így hivatalos személynek minősülnek.

A férfi már volt büntetve, ezért az ügyészség vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta. A vádlott tagadta a bűncselekmény elkövetését, büntetőjogi felelősségéről az Esztergomi Járásbíróság fog dönteni.

Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

  • A Dunakanyarban élők nem támogatják a Red Bull Air Race-t

    Bár alternatív helyszínként a Dunakanyar is felmerült, a térségben élők többsége nem támogata azt, hogy Budapest helyett a régióban rendezzék meg a júliusra tervezett Red Bull Air Race futamot. A műrepülő-verseny helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást közösségi oldalán. Mint arról korábban beszámoltunk, Tarlós István, Budapest főpolgármestere nem ad engedélyt arra, …

    Hídlap
  • Esztergomig menekült a zuglói gyilkos

    Esztergomban fogták el annak a zuglói gyilkosságnak a gyanúsítottját, akit a rendőrök a budapesti Nagy Lajos király útján talált, elvágott torkú férfi megölésével vádolnak. Egyelőre nem tudni, hogy mi lehetett a bűne a 60 éves áldozatnak. Egy azonban biztos: a rendőrök néhány órával a bejelentés után elkapták a gyanúsítottat. Február 17-én a Budapesti Rendpr-főkapitányság rendőrei …

    Hídlap